Dani de la Orden (director) i Àlex Monner conversen durant un recés del rodatge de Barcelona Nit d'Hivern a l'Hospital de Barcelona. ACN
ACN |
Barcelona
04-12-2015 16:17
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La pel·lícula 'Barcelona nit d'hivern', dirigida per Dani de la Orden, arriba aquest divendres als cinemes. En declaracions a l'ACN, Dani de la Orden va assenyalar que "'Barcelona nit d'hivern' és més madura" i "és més fàcil que algú que ha passat els 30 s'hi identifiqui", i també "és més rodona". El film és un conjunt d'històries que s'entremesclen durant la màgica nit de Reis. L'altra producció catalana que s'estrena és 'Techo y comida' de Juan Miguel del Castillo, que va ser premiada al Festival de cinema de Màlaga. Una de les estrenes destacades de la setmana és 'El puente de los espías' de Steven Spielberg.
De la Orden va manifestar que al primer film hi havia una cosa que li agradava i era que es tractava d'una comèdia romàntica plural que passava durant una nit a Barcelona i hi havia una part d'històries properes, que emocionaven i humor. "Això ho hem agafat i millorat, crec que les comèdies i l'emoció funcionen molt més", però en aquesta pel·lícula ja no hi ha el primer petó ni l'exnovi que un es troba. "La primera vaig fer-la amb 22 i ara amb 26 volia parlar d'altres temes, que l'amor no és només conèixer la noia, sinó que va més enllà: hi ha la maduresa o la maternitat. És un film més madur en la part positiva, no vol dir que sigui més avorrit".
El director va declarar que és una pel·lícula molt festiva i molt coral i les històries van més enllà de trobar la noia. Segons De la Orden, "l'amor no és només conèixer la noia i enamorar-te, això és del que parlàvem a la primera i a qui passa per saber acceptar, raonar, parlar les coses i comunicar-se i saber que de vegades has de saltar de la carrossa per algú i també parla que l'amor és ser-hi i consisteix en estar al costat d'una persona incondicionalment".
Entre d'altres, al film hi han participat els actors Abel Folk, Alexandra Jiménez, Bárbara Santa Cruz, Miki Esparbé, Montserrat Carulla, Berto Romero David Guapo, Álex Monner, Aina Clotet, Bernat Saumell, Cristian Valencia, Álex Maruny i Vicky Luengo.
La producció catalana 'Techo y comida' (Diversa Audiovisual), de Juan Miguel del Castillo, té com a protagonista a la Rocío, de 25 anys, mare soltera i sense feina, que no rep cap tipus d'ajuda ni subsidi. Viu amb el seu fill Adrián de 8 anys, en un pis llogat que, des de fa mesos, no pot pagar. Rocío, que tem perdre la tutela, manté en privat aquesta precària situació i es busca la vida diàriament, per aconseguir aliment i fer front a les despeses de l'habitatge. La vida de tots dos es veu colpejada, una vegada més, quan arriba l'ordre de desnonament.
El llargmetratge 'Techo y comida' va aconseguir al darrer Festival de cinema de Màlaga el premi del públic i el Biznaga de plata a millor actriu per Natalia de Molina.
El retorn de Spielberg
Steven Spielberg torna a la gran pantalla junt amb Tom Hanks com actor principal amb el thriller 'El puente de los espías'. James Donovan (Tom Hanks) és un advocat de Brooklyn que es trobarà al mig de la Guerra Freda, quan la CIA li encarrega la pràcticament impossible missió de negociar l'alliberament d'un pilot abatut.
'En el corazón del mar'
Ron Howard, director d''Apol·lo 13', 'Una menta maravillosa' o 'El codi da Vinci', estrena aquesta setmana 'En el corazón del mar' amb Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Tom Holland i el l'actor català Jordi Mollà. El film se situa a l'hivern de 1820, on el vaixell Nova Anglaterra Essex va ser agredit per una balena descomunal, amb un sentit de la venjança gairebé humana. Al film s'explica que aquesta trobada va ser la inspiració pel llibre Moby-Dick de Melville, però la novel·la només va explicar la meitat de la història. 'En el corazón del mar' dóna a conèixer les horribles conseqüències de la trobada, quan els supervivents de la tripulació van ser forçats fins el límit i es van veure obligats a fer el més impensable per sobreviure.
Michael Dougherty és el director de 'Krampus. Maldita Navidad', una pel·lícula de terror i aventures protagonitzada per Allison Tolman, Emjay Anthony, Adam Scott, David Koechner, Toni Collette i Conchata Ferrell. El jove Max (Emjay Anthony), desil·lusionat al veure els enfrontaments de la seva família, decideix no celebrar el Nadal. Però no sap que la seva falta d'esperit nadalenc aixecarà la fúria de Krampus, una vella força demoníaca que castiga als no creients.
Ben diferent és la pel·lícula de Jonathan Levin 'Los tres reyes malos'. Ethan (Joseph Gordon-Lewitt), Isaac (Seth Rogen) i Chris (Anthony Mackie) han sigut amics des de petits, i durant una dècada, la seva cita anual per la Nit de Nadal s'ha convertit en una nit de desenfrenada. Ara que són adults, la tradició arriba al seu final i per fer-ho més memorable es disposen trobar la 'Nutcracka Ball', el sant grial de les festes de Nadal.
'Ardor' amb Gabriel Garcia Bernal
L'argentí Pablo Fendrik és el director d''Ardor' protagonitzada per Gabriel Garcia Bernal i que té com a tema principal la violenta expropiació il·legal de terres a Sud-Amèrica i la desforestació indiscriminada de zones verges de la regió. Kaï és un misteriós xaman que viu en una majestuosa selva tropical de l'Amaçones i és testimoni de l'atac a una terra de tabac per apropar-se d'ella. Els singulars mercenaris assassinen a un home i segresten la seva fila Vania. Kaï no dubtarà en buscar venjança per tot el que han fet.
'La religiosa' de Guillaume Nicloux és un drama que té com a context el segle XVIII. Nascuda en una família burgesa, Suzanne (Pauline Etienne) és una jove brillant, el seu món cau quan els seus pares l'envien a un convent per a convertir-se en monja. Allí toparà amb la dura jerarquia que domina tots els aspectes de la seva vida: les mares superiores jutgen amb duresa els dubtes i la rebel·lia de Suzanne.
Yorgos Lanthimos és el director del drama amb tocs de comèdia 'Langosta' que té com a protagonista l'actor Colin Farrell. Ell interpreta a David, qui arriba a un hotel on s'obliga a solters a trobar parella abans de 45 dies. Si no ho aconsegueixen, se'ls transformarà en un animal.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!