ACN |
Barcelona
10-12-2015 17:04
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Durant el 2013, la Fundació per a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) va pagar complements salarials que no s'ajustaven a la normativa. Tampoc s'hi ajustaven les jornades de treball del professorat i l'entitat no tenia establert un procediment per controlar situacions d'incompatibilitat o pluriocupació dels docents. El mateix gerent tenia un contracte de 40 hores amb la Fundació i una dedicació de mitja jornada a través d'un conveni amb el Consorci de l'Auditori i l'Orquestra, una situació contrària a la llei d'incompatibilitats dels alts càrrecs. Són algunes de les conclusions de l'informe que ha emès la Sindicatura de Comptes que recomana a l'ESMUC corregir els aspectes afectats.
La Sindicatura de Comptes ha fet públic aquest dijous un informe realitzat a la Fundació per a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) el 2013, on detecta diverses irregularitats i insta als responsables a modificar-ho.
En l'informe, la Sindicatura denuncia que la Fundació ha abonat diversos complements salarials que no s'ajustaven a la normativa vigent el 2013, i per exemple, tot i estar autoritzats per la direcció general de la Fundació, no tenen el vistiplau del departament d'Economia i Coneixement perquè no es va sol·licitar. D'exemple, la Sindicatura esmenta els complements que s'abonen als professors no residents a Catalunya en concepte de despeses de manutenció, que el 2013 va tenir un import global de 130.000 euros. La Sindicatura destaca que és un complement no previst al Conveni Col·lectiu i que no hi havia cap norma interna aprovada pel Patronat per determinar aquest ajut econòmic. A més, destaca que s'han d'aportar sempre proves justificatives i que en canvi, s'ha detectat el cas d'un professor que va percebre un complement de 4.400 euros però només en va justificar 3.206.
La Sindicatura de Comptes també fa referència als complements que reben els professors que ocupen algun càrrec, amb un import global de 150.000 euros, i que segons la Fundació existeixen des dels inicis de l'ESMUC sense que hi hagi constància de l'aprovació del Patronat.
Segons l'informe, la jornada de treball del professorat tampoc no s'ajustava a la normativa i la Fundació va modificar el conveni col·lectiu sense comptar amb l'informe favorable d'Economia i Coneixement, per la qual cosa, considera nuls els acords adoptats en matèria de retribucions del personal laboral.
La Sindicatura també observa que el gerent de la Fundació tenia un contracte de 40 hores i al mateix temps, i mitjançant un conveni de prestació de serveis entre la Fundació i el Consorci de l'Auditori i l'Orquestra, tenia una dedicació equivalent a mitja jornada sense l'autorització del Govern per raó d'especial interès públic, cosa que es considera contrària a la Llei d'incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat. En una línia similar, l'informe detecta que manca un procediment per controlar situacions d'incompatibilitat o pluriocupació dels seus professors.
Durant el curs 2012-2013, l'ESMUC va tenir 700 alumnes, i el 2013-2014 677. La despesa per titulat de grau és al voltant dels 58.000 euros i l'ingrés per matrícula representa un 15,83% de la despesa per alumne. Les transferències de la Generalitat representen un 81'33% dels ingressos corrents. Així, el 2013, l'aportació de la Generalitat va ser de 8,87 MEUR mentre que els alumnes hi van aportar 1,73 MEUR. La major part de despeses són de personal.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!