Jennifer Lawrence és Joy Mangano a 'Joy'. EIX
ACN |
Barcelona
08-01-2016 10:56
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’any cinematogràfic arrenca amb alguns noms de pes de la indústria nord americana i de la pròpia història del cinema, com el film ‘Eisenstein en Guanajuato’, sobre l’estada mexicana del cèlebre realitzador soviètic Sergei Eisenstein. L’actriu de moda, Jennifer Lawrence, és la protagonista absoluta d’un altre biopic, ‘Joy’, dedicat a la sorprenent i turbulenta vida de Joy Mangano, coneguda per haver inventat la fregadora auto escorredora, ‘Magic mop’, l’any 1990. En tercer lloc destaca un Arnold Schwarzenegger que ha estat aplaudit pel seu paper subtil i emotiu a ‘Maggie’, un film atípic sobre zombies en què l’actor encarna el pare d’una noia infectada pel virus que la transformarà en un mort vivent.
‘Joy’ no és l’únic biopic que s’estrena aquesta primera setmana de l’any als cinemes. L’acompanya ‘Legend’, que rememora la vida de dos dels gàngsters més cèlebres de la ciutat de Londres, Reggie y Ronnie Kray. És un thriller clàssic que submergeix l’espectador en el cantó més fosc de la dècada dels 60 a la capital britànica, de la mà d’aquests dos bessons. Dos personatges interpretats per un sol actor: Tom Hardy.
D’altra banda, ‘Eisenstein en Guanajuato’ és també un film biogràfic, per bé que centrat en un període molt concret de la vida del famós realitzador soviètic, creador entre altres pel·lícules de la cèlebre ‘El cuirassat Potemkin’ (1925). A la pel·lícula es narra el viatge d’Eisenstein a Guanajuato, precisament pocs anys després d’aquell èxit mundial. A Mèxic, el director acabaria rodant el film ‘Viva México!’, com reflecteix aquest biopic dirigit per Peter Greenaway i protagonitzat per Elmer Bäck.
‘Papeles en el viento’
El director argentí Juan Taraturo torna a la gran pantalla amb l’adaptació del llibre ‘Papeles en el viento’ d’Eduardo Sachieri, autor també de la novel·la ‘El secreto de sus ojos’, l’adaptació cinematogràfica de la qual va guanyar l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa l’any 2010.
En aquest cas, la novel·la de Schieri segueix quatre amics que pateixen el tràngol de veure com un d’ells mor. El director, amb ajuda en el guió del propi escriptor, desenvolupa aquest drama amb dosis d’humor, en què els tres amics decideixen fer-se càrrec de la filla del company mort i es veuen immersos en una estafa tragicòmica en el món de la compravenda de futbolistes.
Situada entre el drama i la comèdia, divendres s’estrena la cinta francesa ‘No es mi tipo’, un exercici de creuament entre mons i estrats socials molt diferents. El de Clément, un jove parisenc professor de filosofia destinat al poblet d’Arras, i Jennifer, una perruquera d’aquest municipi. Els dos s’endinsen en una relació marcada per les seves diferències. La pel·lícula, protagonitzada per Émilie Dequenne i Loïc Corbery, és del director i també actor Lucas Belvaux.
D’altra banda, aquesta setmana arribarà als cinemes el drama històric ‘Secretos de guerra’, un film holandès de Dennis Bots. La pel·lícula està ambientada a l’Holanda ocupada pels nazis, l’any 1943, vista des de la mirada de dos nens, Tuur i Lambert, per als qui d’entrada aquest escenari no és més que una inspiració pels seus jocs al bosc. No obstant això, la gelosia entre els dos amics a propòsit d’una noia farà que un d’ells posi en perill la família de l’altre. I és que Lambert explica al seu pare (alcalde i simpatitzant nazi) una petita infracció que ha descobert a casa del seu amic, sense saber que està revelant indirectament un secret molt més profund que els pot posar en problemes.
I per problemes, que els que han d’afrontar la protagonista i els qui la rodegen a ‘Exorcismo en el Vaticano’. Com el seu nom indica, la pel·lícula transcorre entre possessions malèfiques i exorcismes que arriben fins al Vaticà. Angela Holmes (Olivia Taylor) és una noia posseïda per una força satànica d’un poder desconegut i destructor.
En darrer lloc, s’estrena els cinemes un documental danès sobre el Museu d’Història de l’Art de Viena (Kunsthistorisches Museum). ‘El gran museu’ és una anàlisi en profunditat de les obres d’art d’aquest museu, considerat un dels més importants del món. El documental mostra aspectes únics que s’amaguen darrere de la façana d’aquesta institució, i descriu una sèrie de protagonistes (treballadors del museu), alguns dels quals lluiten per fer incrementar el seu pressupost i fer de la institució un vehicle d’exhibició d’art, cultura i imatge del país.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!