L’Escola Municipal de Música Pau Casals celebra el 30è aniversari i fixa la mirada de futur en l’objectiu de ser Conservatori. Ajuntament del Vendrell
Redacció |
El Vendrell
28-01-2016 11:45
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El proper 3 de febrer es compliran 30 anys de l’obertura de l’Escola Municipal de Música Pau Casals de la mà d’Albert Solé i Carlota Baldrís, en aquell moment ubicada al carrer Isidre Ribes. Tres dècades durant les que el centre ha experimentat un creixement espectacular i un trasllat, a finals de l’any 2009, a l’edifici de la plaça del Tívoli. Dels 60 alumnes inicials, l’Escola n’ha passat a tenir 400 avui dia; de 4 professors s’ha passat a una trentena que imparteixen classes en l’actualitat. En paral·lel, l’oferta instrumental i de formació ha crescut també de forma molt significativa, i avui engloba ensenyaments de música clàssica, però també de música tradicional, moderna i dansa, així com tallers diversos per a tots els públics.
Per commemorar aquestes tres dècades, l’equipament ha preparat un programa d’activitats, que s’ha donat a conèixer aquesta setmana. L’activitat central de l’aniversari serà un concert que es farà el 21 de febrer. L’Albert Solé, uns dels fundadors i primer director de l’escola, ha escrit una cantata especial per a l’ocasió, “L’Ànell Màgic”, on hi participen pràcticament tots els alumnes de l’escola: Sensibilització, Iniciació, Cant Corals, Cor Jove, Cor de Veus blanques, Cor Zóngora i l’ Orquestra de l’EMMPAC, amb professors i alguns alumnes de piano, guitarra, cant i saxo. En total, seran uns 240 intèrprets dalt de l’escenari. La cantata estarà dirigida per Montse Meneses i serà enregistrada íntegrament per publicar-ne un DVD posterior. Al voltant d’aquest esdeveniment, l’Escola també ha dissenyat unes samarretes per a tots els participants, mentre que l’AMPA del centre ha organitzat un concurs de dibuix per escollir el logo de la cantata.
També dins dels actes del 30è aniversari, el 16 de març l’EMMPAC acollirà unVespre musical familiar i el 17 de juny, una festa solidària a la Plaça del Tívoli, en què es combinaran les actuacions musicals amb la venda de productes per recaptar fons per Càritas. Per a finals d’any s’ha previst una taula rodona amb els diferents directors que ha tingut el centre.
Durant la presentació dels actes commemoratius del 30è aniversari, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va fer referència als inicis del projecte, destacant com “ja en aquell moment es va tenir el clar convenciment que a la vila de Pau Casals, la música i el Mestre havien de ser un eix central”. Carnicer s’ha felicitat perquè en aquestes tres dècades l’EMMPAC s’hagi convertit en un centre de referència pel Vendrell i la comarca i també per altres escoles de música.
De la seva banda, la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, va ressaltar la capacitat de l’EMMPAC per ser en aquests anys una escola “activament lligada a la vida cultural de la ciutat”. En són exemple la seva participació en actes com el Cantània, la col·laboració amb l’Agrupació Musical Santa Anna, amb l’Escola Teresina Martorell, el programa de cursos que periòdicament s’obren a tota la població o el projecte de la Jove Orquestra Simfònica del Penedès, on participa juntament amb els centres de Vilafranca i Vilanova.
Alhora, la regidora va deixar clar que l’objectiu pel què es treballa és esdevenir un Conservatori de música, ja que l’equipament del Tívoli compta amb les instal·lacions i l’oferta educativa adequades. Aquesta decisió, però, depèn de la Generalitat de Catalunya.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!