La portada del llibre 'Miniblogger' de Georgina Gerónimo. ACN
ACN/ Pere Francesch |
Barcelona
26-04-2016 10:00
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Georgina Gerónimo (Barcelona, 1993) estudia Disseny Gràfic i Il·lustració i el passat any 2015 va guanyar la beca Carnet Jove Connecta't al còmic i va tenir l'oportunitat de publicar el seu primer llibre amb l'editorial Panini Comics. El resultat va ser 'Miniblogger. Consells pràctics per sobreviure a la blogosfera' (Evolution / Panini Comics). En una entrevista amb l'ACN, l'autora ha assenyalat que 'Miniblogger' és un volum d'humor gràfic sobre el món dels blocaires de moda, "una figura que va creixent cada any més i feia falta posar-hi una mica d'humor". La protagonista de l'obra, la Miniblogger, és, com explica l'editorial, "una noia superficial i vanitosa que somia ser una blogger famosa i viure amb l'esquena dreta".
Les tires còmiques que va fer l'autora per presentar-se al primer concurs de la beca tenien com a protagonista la miniblogger. Ha assenyalat que "altres concursants van fer altres històries, però la seva història havia sorgit de casualitat i canviar-la no tenia sentit. No volia fer còmic per fer-ne, sinó perquè volia fer aquesta història".
Gerónimo ha destacat que 'Miniblogger' és un volum d'humor gràfic sobre el món dels blocaires de moda. "El que he agafat és una proposta inventada que és la miniblogger, que és una noia normal i corrent que decideix fer un bloc i no tot li va tan bé com s'espera". Al llibre, que està ple d'històries corrents inspirades en l'àrea metropolitana de Barcelona, es llancen preguntes com per exemple si algú pot viure d'un bloc de moda, si és fàcil, si li paguen a un per assistir a esdeveniments importants o si el món de la blogosfera és tan bonic com el pinten.
L'autora ha explicat que era lectora de blocs de moda i entre el que ha vist i s'ha imaginat ha anat creant històries. A això si va sumar que a més de documentar-se va parlar amb altres seguidors que li van donar una visió més global. "No vaig parlar amb cap blocaire, després ho he fet i m'han explicat que ho he retratat bastant bé". Gerónimo ha considerat que el món dels blocs de més "és bastant frívol" i per això ha explicat que hi va voler posar un toc d'humor. "Si ho mires des de fora ho veus tot tan idíl·lic que no pot ser així", ha apuntat.
Ha reconegut que el llibre té "un format una mica estrany perquè va sortir de dibuixos d'una vinyeta que penjava a Instagram amb una frase". En aquest sentit, ha intentat mantenir el format del llibre. "Són escenes acompanyades de poques paraules perquè cadascú s'ho pot imaginar".
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!