Redacció |
Sitges
27-04-2016 17:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Vuit conferències, dos workshops i la projecció (i premis) de les campanyes més innovadores. Sitges Next 2016 ja té a punt la seva proposta com a festival d’innovació en comunicació i new media, que se celebrarà els propers 29 i 30 d’abril al Casino Prado, el Palau Maricel i la Fundació Stämpfli d’aquesta població i que es presenta amb l’eslògan Awarding the clichés of the future, today. El festival s’ha presentat avui a la Blaquerna (Universitat Ramon Llull), amb la intervenció de Jordi Mas, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sitges; Xavier Duran, director; i Josep Maria Quintana, responsable de programació.
Sitges Next té dues branques: per una banda, les conferències i els workshops –que configuren el programa del festival– i, per una altra, el concurs de les campanyes més innovadores, agrupades en set categories: Innovació, Estratègia i Creativitat, Continguts, Data i Tecnologia, New Media, What’s Next i Talent. També tindrà un Gran Premi Sitges Next a la campanya o projecte més innovador.
El director del Festival, Xavier Duran, ha subratllat que el “Sitges Next vol arribar a les agències, als anunciants i al nou talent, que avui és capaç de sorprendre’ns amb propostes molt innovadores”. “Volem ser un espai on es pugui veure i tastar les campanyes i accions més innovadores en comunicació, tant en el missatge com en les formes”. En aquest sentit, Duran ha manifestat que “un dels objectius que s’ha fixat el festival és ser un estímul per als creatius, les agències i els anunciants”.
Josep Maria Quintana ha destacat que el programa està format per diferents propostes i casos d’èxit, tant catalans i de l’Estat com internacionals, que destaquen pel seu caràcter innovador. Quintana ha anotat que diferents casos inclosos en el programa són de rellevància internacional.
Per la seva banda, Jordi Mas ha apuntat que Sitges aposta per consolidar-se com “una terra de festivals, i el Next ens permet reforçar aquesta estructura”. Mas ha afegit que l’Ajuntament ha impulsat aquest festival “amb vocació nacional i projecció internacional” i “per cobrir el forat que hi havia a Catalunya” des que es va quedar sense festival de publicitat.
El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Sitges i compta amb un consell assessor integrat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, l’Associació Empresarial de Publicitat, la Mobile World Capital i la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com a empresa associada.
CONFERÈNCIES
Com sobreviure al Big Data, a càrrec de Juan de Dios Llamas (director d'intel·ligència digital de J Walter Thompson). La presentació girarà entorn de com fer ús d’una eina molt poderosa –tant per marques com per agències– per entendre millor als seus consumidors. La conferència estarà acompanyada d’un exercici en temps real d’anàlisi de dades sobre algun aspecte del Sitges Next.
Mobile devices can measure true emotions: Applications in sports, (show-) business and politics, a càrrec de Rafal Ohme (fundador de Neurohm i pioner mundial en neurociència al consumidor). La presentació d’aquest expert exposarà les tècniques que s’utilitzen i quines marques han aprofitat el neuromàrqueting per augmentar l’efectivitat en la seva comunicació. Ohme ha dut a terme investigacions sobre les emocions i la comunicació durant gairebé dues dècades.
Creative trends for digital out of home, a càrrec de Tim Last (director de serveis de Grand Visual). La presentació exposarà les darreres tendències i estudis de casos recents de campanyes i accions exteriors de la mà d’un dels més reconeguts especialistes en mitjans digitals exteriors.
Innovació al servei de la creativitat, a càrrec de Gema Núñez (consultora d’Agències Creatives de Google). La conferència presentarà les innovacions tecnològiques de Google al servei de la creativitat publicitària i les seves estratègies en innovació.
Quan l’art i la innovació es fusionen, a càrrec de l’estudi EspadaYSantaCruz). La ponència proposa una sessió molt dinàmica on es mostraran alguns dels seus projectes més notoris, el seu procés creatiu i la posada en escena, fruit d'una contínua investigació sobre la tecnologia digital i l’storytelling.
El poder dels new media, a càrrec de Xavi Conesa (director de serveis al client de Visyon 360). Es tracta d’una una sessió interactiva de mà de la guardonada agència Visyon 360, que posarà a disposició del públic la tecnologia amb la què hi treballa: realitat augmentada, realitat virtual, wearables o experiències 4D.
Les idees més innovadores canvien la forma de fer publicitat, a càrrec d’Enric Nel·lo (director general creatiu de Grey Spain). El reconegut creatiu Enric Nel·lo explicarà la manera com es combinen la innovació publicitària i els new media, avalat per una extensa experiència de més de quinze anys en l'entorn digital i un ampli palmarès, amb grans premis com FIAP, Echo, John Caples o Cannes.
El futur del Branded Content, una taula rodona que posarà de manifest les controvèrsies d’aquesta disciplina emergent, amb la discussió entre professionals de diferents àmbits: Marc Ros (fundador d’Aftershare.TV), Àstrid Altadill (Branded content strategist d’El Terrat), Carles Manteca (director comercial i de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) i Sergi Nebot (director de la revista Control).
WORKSHOPS
L’ètica com a avantatge competitiu en la publicitat, a càrrec de Gem Romero (director de planificació estratègica de LOLA MullenLowe). Es tracta d’un taller participatiu sobre la base de dos models de pensament per identificar avantatges competitives en el sector publicitari. Exposarà el desenvolupament d’una estratègia concreta basada en els valors ètics i socials per a una marca.
L’art del papercraft en el món de les marques, a càrrec de Lobulo (il·lustrador de papercraft). Aquest tindrà com a objectiu crear una il·lustració amb la tècnica del papercraft completament lliure. Haurien de crear il·lustracions només amb cartolines de l’estil Lóbulo. Al final del workshop es podran penjar al web les millores il·lustracions.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!