Comunicació i publicitat

El Sitges Next tanca la segona edició consolidant-se com un festival referent

Ha reunit empreses i professionals que han destacat l’exclusivitat de l’esdeveniment, que se centra en la innovació en matèria de comunicació i publicitat

El Sitges Next tanca la segona edició consolidant-se com un festival referent. Ajuntament de Sitges

El Sitges Next tanca la segona edició consolidant-se com un festival referent. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Sitges Next és un festival exclusiu que, tot i abordar temes relacionats amb la comunicació i la publicitat, va un pas més enllà per focalitzar principalment en la innovació i en cap a on van les indústries del sector. Dotze ponents d’empreses pioneres i de consolidada trajectòria com Google, Espadaysantacruz o Grey, s’han citat en un festival que, divendres i dissabte, ha permès al públic debatre sobre qüestions com el branded content o el big data, aprofundir en el treball d’empreses creatives i apropar-se al món de la realitat virtual. Es tracta d’un festival únic a Catalunya que, aquesta edició i sota el títol, Awarding the clichés of the future, today, ha concentrat a Sitges les principals indústries creatives. “Amb el Festival Sitges es posiciona al capdavant d’un sector molt específic però que està a l’ordre del dia, que avança constantment i que dóna pistes sobre quines seran les necessitats de cara al futur”, ha subratllat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns.

En aquesta edició, el festival d’Innovació en Comunicació i New Media ha estrenat els premis Sitges Next, que es distribueixen en set categories. Estratègia i Creativitat, Continguts, Data i Tecnologia, New Media, What’s Next i Talent són les diferents categories d’uns premis, que alhora s’estructuren en diferents subcategories i que permeten segmentar el concurs en funció dels continguts de les campanyes o de les seves adaptacions i processos. Els premis recullen la filosofia que identifica el Festival com a plataforma de presentació i exposició dels treballs més innovadors en l’àmbit de la comunicació, tant en el terreny de les idees i el missatge com en les formes, estratègies i processos per a comunicar-los. Rafa Soto, fundador d’Herraiz & Soto; Àlez Ademà, director creatiu digital de DDB Bcn; Xavi Tribó, Head of technology de Glassworks; Gil Blancafort, fundador d’Yslandia, André Hilario, brand manager d’Adidas; Isahac Oliver, director creatiu de &Rosàs Barcelona, i els freelances Emma Pueyo i Ferran López, han composat el jurat d’aquesta primera edició dels premis Sitges Next.

El Teatre Prado ha acollit les conferències i el lliurament de premis, mentre que el Saló d’Or del Palau Maricel i la Fundació Stämfpli Art Contemporani són els espais on s’han celebrat els tallers de la mà de Gem Romero, de LOLA MullenLowe, qui va parlar sobre la importància de l’ètica en aquest sector, i de Lobulo, qui aplica diferents tècniques manuals amb paper a la publicitat. Les persones assistents al Next, així com el públic en general, divendres, va poder gaudir de l’Xtrematic, una màquina de realitat virtual que permetia a l’usuari tirar-se per una muntanya russa, volar o convertir-se en esquiador professional.

L’Ajuntament de Sitges va crear el festival l’any passat amb la voluntat de convertir-se en una cita indispensable per als amants de la comunicació, els talents emergents, els emprenedors en new media i la nova societat dels mitjans. L’alcalde de Sitges, Miquel Fons, assegura que “el Sitges Next neix amb l’objectiu d’aprofitar la sinèrgia amb el Festival de Cinema per convertir-se en un certamen d’innovació, publicitat i comunicació referent al sud d’Europa”. L’Ajuntament pretén importar a Sitges el model aprofitant les dinàmiques establertes en altres ciutats que tenen festivals de cinema i de publicitat, com Canes, Sant Sebastià (tot i que avui el de publicitat s’ha traslladat a Bilbao), Venècia o Austin. La voluntat és que “Sitges es converteixi en un pol d’atracció cultural i empresarial en innovació publicitària i de comunicació”, assegura l’alcalde. 

Sitges Next està organitzat per l’Ajuntament de Sitges i compta amb un consell assessor integrat per l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, l’Associació Empresarial de Publicitat, la Mobile World Capital, la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i l’Institut Català d’Empreses Culturals, amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com a empresa associada.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local