Pla sencer del cantant de Rata & The Witheys actuant al Nowa Reggae en la primera edició al parc de Ribes Roges. ACN
ACN |
Vilanova i la Geltrú
17-07-2016 23:40
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Nowa Reggae tanca la seva onzena edició amb rècord d'assistència, amb més de 3.000 espectadors i un cartell de luxe amb artistes i grups de primer nivell. El festival de Vilanova i la Geltrú ha sortit així enfortit del greuge que va patir fa uns mesos quan una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) prohibia fer ús del recinte del Molí de Mar. "La resposta del públic ha estat genial", ha subratllat Jordi Conejero, portaveu i responsable de comunicació del Nowa Reggae. Tot i aquest bon regust de boca i el "balanç molt positiu" del nou espai del Parc de Ribes Roges, Conejero ha assegurat, però, que "la lluita per recuperar el Molí de Mar no ha acabat".
L'estrena forçada de la ubicació al parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, després que una sentència del TSJC desencadenés el tancament de l'històric recinte del Molí de Mar per les molèsties provocades a uns veïns, ha suposat tenir un nou espai tres vegades més gran que l'anterior, arribant fins els 11.000 m². Això ha fet que el Nowa Reggae estrenés format, ampliant de dos a quatre –i un altre d'extern-, el nombre d'escenaris i proposar activitats paral·leles. Entre aquestes, l'estrena d'una zona adreçada als nens: el 'Jamaikids', amb la qual l'organització ha volgut que la canalla conegui els orígens de la música jamaicana i on s'han fet també tallers de circ. Pel que fa al cartell, l'edició d'enguany ha comptat amb Keith & Tex, Max Romeo i Bitty McLen com a caps de cartell, Dr Calypso, Mocambo i Bugies, com a destacada representació catalana i una vintena d'artistes més, bandes i DJ's.
"Ha quedat tot bastant equilibrat i ens hem sentit molt còmodes en aquest emplaçament", ha insistit a l'ACN Jordi Conejero. Això no vol dir, però, a què el ric teixit cultural de Vilanova renunciï als espais on desenvolupa les seves activitats. "Ens hem pogut sortir però hem de seguir lluitant", ha reblat el portaveu del festival.
Sentència a favor del descans dels veïns
L'arrel del canvi de lloc del Nowa Reggae neix el passat mes de març, quan una sentència del TSJC va donar la raó a uns veïns del recinte del Molí de Mar que l'any 2013 havien denunciat l'Ajuntament per haver concedit la llicència al festival, considerant que els concerts excedien els límits d'emissió de decibels i assegurant que això els impedia descansar. La resolució judicial va agafar els organitzadors del Nowa Reggae a contrapeu, a poques setmanes d'anunciar el cartell d'aquest any.
La situació va comportar que el govern municipal decidís tancar el Molí de Mar com a recinte per celebrar-hi concerts, mentre la regidora de Cultura va qüestionar la continuïtat dels festivals de música a la ciutat, degut a les limitacions acústiques. El cas judicial vers el Nowa Reggae va obrir un debat més enllà de Vilanova, que va dur la Generalitat a comprometre's a fer les modificacions legals pertinents per preservar els festivals de música arreu de Catalunya.
Tot i la incertesa, el passat mes d'abril, el govern de Vilanova i els organitzadors del Nowa Reggae van arribar a una entesa per reubicar el festival en un nou indret on es reduís l'impacte acústic als veïns més propers, de manera que es va consensuar el trasllat al parc de Ribes Roges.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!