Tretzena edició

El món de l'havanera es tornarà a trobar a Calafell en la Cantada de la Costa Daurada

En la jornada inaugural, aquest divendres, obrirà la Cantada, com és tradició, el grup calafellenc Veles i Vents

Cantada d'havaneres de la Costa Daurada. Ajuntament de Calafell

Cantada d'havaneres de la Costa Daurada. Ajuntament de Calafell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els grups més rellevants del món de l’havanera es tornaran a trobar a Calafell, aquests propers 5 i 6 d’agost, amb motiu de la celebració de la tretzena edició de la Cantada de la Costa Daurada. Aquesta trobada és ja una cita imprescindible del gènere i la més important del sud de Catalunya, a més de l’única que té la singularitat de celebrar-se en dues jornades consecutives. També és coneguda per ser oberta a altres gèneres musicals, integrats en l’anomenada “cançó de taverna”, que va més enllà de l’havanera tradicional.

La Cantada és organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Calafell, amb l’impuls del grup local d’havaneres Veles i Vents. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de la Confraria de Pescadors de Calafell. Les actuacions es fan a la sorra de la platja, a tocar del monument al Pescador (Passeig Marítim amb carrer Mallorca). Comencen a les 22.30 hores i l’entrada és gratuïta.

En la jornada inaugural, aquest divendres, obrirà la Cantada, com és tradició, el grup calafellenc Veles i Vents. Compartiran escenari amb els calafellencs el grup Port-Bo i la cantant Neus Mar. En la segona jornada, repetirà actuació Veles i Vents, acompanyat en aquest cas pels grups Son de l’Havana, Bergantí i Els Cremats.

Els intèrprets

Fundat el 1999, el grup Veles i Vents acumula prop de 400 actuacions en la seva història i destaca per la creació i sosteniment d’un estil propi que utilitza indistintament l’havanera antiga i la nova. Son de l’Havana és un grup barceloní, caracteritzat pels seus arranjaments i per comptar amb alguns instrumentistes de referència del gènere. Els Cremats, de la seva banda, són considerats els “enfants terribles” de l’havanera, un grup fresc que toca tots els gèneres i que és un habitual de la Cantada de Calafell, on any rera any té un gran èxit. En canvi, Port-Bo és el clàssic absolut de l’havanera més tradicional i un dels impulsors de la mítica Cantada de Calella de Palafrugell.

Bergantí, pel seu costat, és un altre grup referencial. De Malgrat de Mar, són reconeguts per un estil propi i característic, emblemàtic de l’havanera moderna. Són habituals de la Cantada de Calafell.

Finalment, la cantant Neus Mar és una incursió de la veu femenina en un món dominat per les veus masculines. És una versió diferent que, no obstant, això manté l’essència del gènere, tant el clàssic com l’actual. A Calafell, Neus Mar cantarà amb els músics que l’acompanyen habitualment en les seves actuacions, tots ells intèrprets molt reconeguts.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local