Màquina del Temps

Barbara Crampton brilla a Sitges 2016

La cèlebre actiu rep la Màquina del Temps, en una jornada en la qual Vigalondo explica els secrets de ‘Colossal’ i es presenten els dos llibres de Sitges 2016

Barbara Crampton brilla a Sitges 2016. Festival de Sitges

Barbara Crampton brilla a Sitges 2016. Festival de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La màgia de Barbara Crampton llueix a Sitges: ahir va saludar la Sitges Zombie Walk, avui ha presentat Beyond the Gates, i és el dia en que rebrà el Premi Màquina del Temps, en reconeixement a una sòlida trajectòria que inclou títols com Re-Animator, Robots asesinos, Re-Sonator o Space Truckers.

Quan en l’edició del Festival de Sitges de 1985 es va presentar en la Secció Oficial a competició (i va guanyar el Premi a la Millor Pel·lícula) la cinta de Stuart Gordon, Re-animator, pocs sospitaven que la jove d’una vintena danys que protagonitzava el film, es convertiria amb el temps en una de les més famoses scream queens del cinema de gènere fantàstic. “Moltes gràcies per dir que sóc una de les actrius que millor crida en la pantalla”, ha comentat l’actriu entres somriures durant la roda de premsa. Crampton ha presentat Beyond the Gates, dins la secció Panorama Fantàstic del Festival, en la que a més de ser una de les actrius protagonistes, també n’és productora. “Vaig escollir la Barbara perquè era l’actriu perfecta per aconseguir la connexió amb el cinema dels anys vuitanta”, ha indicat Jackson Stewart, director del film. La pel·lícula se situa en l’actualitat, però està envoltada d’una gran dosi de nostàlgia dels vuitanta, on la imponent presència de Crampton hi juga un paper essencial. “A banda del guió, em van agradar els personatges de la pel·lícula, i especialment el meu. Em van semblar molt interessants, i com volia ajudar Jackson a tirar endavant el projecte, em vaig involucrar no només com actriu sinó en la producció”, ha apuntat Crampton, que també ha tingut paraules d’elogi per al Festival: “ara que quasi cada setmana podem trobar un festival en el món, Sitges ha estat un dels pocs llocs que sempre ha apostat pel cinema de gènere al qual ha donat un impuls durant prop de 50 anys”.

Llibres fantàstics

En el marc de l’oferta d’activitats paral·leles que ofereix el Festival, avui s’han presentat a la carpa FNAC els dos llibres oficials de Sitges 2016: Donde nadie ha llegado antes (Star Trek) i Red Planet Marx. La conquista soviética del espacio, editats per Tyrannosaurus Books. L’acte ha comptat amb la presència d’Àngel Sala junt amb una àmplia representació dels autors: Jordi Sánchez Navarro, Cels Piñol, Jordi Ojeda i Luís Rosales, a banda de l’editor José Miguel Rodríguez. “Existeixen dues opcions: abordar el tema de forma definitiva –que implica temps i grans recursos– o l’adopció d’una mirada impressionista i personal, que reflecteixi la relació de l’autor amb la temàtica a tractar. I aquesta ha estat la nostra mirada a l’hora de parlar de l’univers Star Trek”, ha apuntat Sánchez Navarro. Per la seva banda, Jordi Ojeda, ha fet referència a la revolució tecnològica que va suposar la saga Star Trek: “el mòbil existeix avui diu perquè a un fan d’Star Trek se li va acudir la idea veient un dels capítols de la sèrie”, mentre que Àngel Sala ha subratllat l’esforç i la satisfacció de presentar un llibre sobre ciència ficció soviètica: “és la primera vegada que es tracta un tema com aquest, donada la dificultat intrínseca d’aconseguir veure films de l’època en condicions òptimes, i no en còpies americanitzades que ens van arribar en els anys cinquanta”.

Nacho Vigalondo és una altra de les figures que recorren Sitges. Divendres es va projectar, amb una gran expectació, Colossal, que avui ha estat presentada en roda de premsa, junt amb Nahikari Ipiña, la productora que l’ha acompanyat en tots els seus projectes. “Més enllà de la idea brillant que pot romandre emmagatzemada en un bagul durant molts anys, el que fa que una pel·lícula existeixi és l’arc emocional: el personatge que donarà vida a la història”, ha comentat Vigalondo, on ha cedit el protagonisme de Colossal a Glòria, personatge que interpreta Anne Hathaway. “Veure com Ann començava a convertir-se en Glòria en tant sols uns minuts després de parlar-li de la història en una cafeteria de Nova York, ens va fer comprendre que el projecte seria possible”, ha explicat la productora Nahikari Ipiña. “La senzillesa de la mirada final de la protagonista és la causa de que Anne Hataway es va decidir a convertir-se en la nostra heroïna, ha confirmat Vigalondo, un realitzador amb una estima especial pel Festival, on va presentar la seva òpera prima, Los cronocrímenes.

Cinema japonès

La tercera jornada de Sitges 2016 ha continuat amb les projeccions del millor cinema fantàstic (com Are we not cats o la japonesa Museum); el d’animació (on s’ha presentat avui el primer bloc de curts d’animació a competició) i produccions catalanes com El cor del pi negre, primer llargmetratge de Jaume Pujades, que ha mantingut un col·loqui amb el públic després de la projecció. A la tarda, la Sala Tramuntana ha ofert l’estrena de Likely Stories, la minisèrie dirigida per Neil Gaiman, i el Hong Kong Trade Development Council (l’oficina econòmica amb seu a Brusel·les per fomentar els vincles entre Europa i Hong Kong) ha ofert als convidats del Festival un còctel amb la presència de Dante Lam, un dels directors més representatius de l’ex-colònia britànica, que ha visitat el Festival per a presentar la seva darrera pel·lícula Operation Mekong.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local