Escena de la verema en el documental 'Priorat', guardonat amb el Premi Vi Català en el 6è Most Festival de Cinema del Vi, la Vinya i el Cava. ACN
ACN |
Vilafranca del Penedès
13-11-2016 23:07
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La sisena edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava s'ha clausurat aquest diumenge amb un balanç de 5.500 espectadors en els deu dies que ha durat el certamen. Aquesta xifra representa 1.000 espectadors més que l'any passat, fet que demostra el notable creixement de públic en les sessions de cinema sobre el sector vitivinícola, que ara se situa en el 56%. Enguany, un total de 35 produccions han competit a la Secció Oficial Collita 2016, i 30 en la secció 'Brot'. Entre els guardonats, el Gran Premi del jurat ha recaigut en el documental 'Soulève les montagnes', de Baptiste Debicki, mentre que el Premi Vi Català, creat enguany per l'Incavi i que reconeix el treball audiovisual que millor expressa els valors dels vins de qualsevol de les 12 denominacions d'origen del país, ha estat per al documental 'Priorat', de David Fernández de Castro. El jurat ha destacat de la producció la seva facilitat en "descriure amb emoció, l'aventura d'un grup de persones que van transformar el Priorat".
Per la seva banda, el Premi al millor treball de ficció ha estat per 'Amore d'inverno', d'Isabel Herguera, mentre que 'Fermentación espontánea' i 'In vino' vita han estat reconeguts amb el Premi al millor treball documental. La producció 'Lina', s'ha endut el guardó principal de la Secció de curtmetratges Brot amb el Premi del jurat, i 'Timecode' ha obtingut el premi del reconeixement del públic.
Organitzat per Vinseum-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i el Cine Club Vilafranca, durant s'ha mostrat una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava, preestrenes cinematogràfiques i curtmetratges en cinemes, teatres, cellers i espais singulars i històrics de Vilafranca, Sant Sadurní i altres indrets del Penedès i el Priorat.
Precisament, Xavi Fornos, codirector del Most, ha destacat la magnífica primera experiència que ha suposat l'aterratge del festival a la comarca del Priorat amb prop de 900 espectadors: "Acabem la sisena edició encoratjats a continuar la col·laboració amb les entitats que han donat suport en aquesta primera aventura al Priorat; la DO Montsant, la DOQ Priorat i l'Ajuntament de Falset", ha destacat. "La sensació", ha afegit, "és que l'esforç humà ha valgut molt la pena i tenim molt de camí per recórrer per consolidar la diversitat territorial del Most Festival", ha conclòs.
En aquest sentit, Manel Balaguer, també codirector del Festival Most, s'ha mostrat satisfet tant per la qualitat dels treballs com per la resposta del públic. "Cada any intentem fer un recull molt extens de tot el material de la secció Collita, eix del festival, i sempre ens sorprenem positivament perquè arriben molts treballs i la tria que se'n fa acaba configurant una programació molt potent", assegura. "Quan omples sales de petit format amb 100 i 200 persones i, fins i tot les 450 amb la projecció de 'Priorat' a Vilafranca i a Falset, te n'adones que és una proposta consolidada", afegeix.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!