Festival Internacional de Cinema Fantàstic

El festival de cinema de Sitges obre una finestra a Buenos Aires

El Festival convoca una mostra dins el Ventana Sur de la capital argentina

El festival de cinema de Sitges obre una finestra a Buenos Aires. Ventana Sur

El festival de cinema de Sitges obre una finestra a Buenos Aires. Ventana Sur

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges deixa el Mediterrani durant uns dies per traspassar l’Atlàntic i fer-se present a Buenos Aires, amb motiu de Ventana Sur, el reconegut i emergent mercat de cinema llatinoamericà que aplega cada any més de 2.000 professionals de la indústria audiovisual. La primera Mostra del Festival de Sitges a Buenos Aires se celebrarà el proper cap de setmana amb la programació de tres projeccions que porten el segell de Sitges i una presència pròpia del Festival. Sitges és el segon festival després de Cannes que obre un espai al Ventana Sur de la capital argentina.

La mostra de Sitges a Buenos Aires ha programat tres projeccions de títols exhibits a Sitges 2016: Swiss Army Man (de Dan Kwan i Daniel Scheinert) i que va obtenir el Premi de Millor Pel·lícula; Que Dios nos perdone (de Rodrigo Sorogoyen), i Herederos de la Bestia (de Diego López i David Pizarro). Les projeccions són obertes al públic i es realitzen al Cinema Gaumont de Buenos Aires. Paral·lelament, el Festival de Sitges disposa d’una presència pròpia a l’espai de l’Institut Nacional de Cinema i Arts Audiovisuals d’Argentina (INCAA), amb l’objectiu d’apropar el certamen al públic argentí i els professionals llatinoamericans assistents a Ventana Sur.

La Mostra del Festival de Sitges a Buenos Aires és una iniciativa conjunta del mateix Festival, l’INCAA i Blood Window, la plataforma de promoció de talent llatinoamericans de gènere fantàstic en la qual participa el Festival de Sitges des de fa tres anys. La Mostra neix després que l’aliança traçada entre Sitges i Blood Window hagi adquirit cada cop més cos i presència i hagi permès visualitzar el paper creixent del cinema fantàstic llatinoamericà. Blood Window actua a Sitges com un segell transversal, que acompanya les produccions llatinoamericanes de gènere que programa el Festival. Des de fa tres anys, el Festival ha incorporat al seu catàleg de premis el Premi Blood Window, que aquest any ha guanyat 1974 (de Víctor Dryere) i en les dues edicions anteriors Los parecidos (d’Isaac Ezban, el 2015) i The Stranger (de Guillermo Amoedo, el 2014).

L’aliança entre Blood Window i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja es va fer present al Festival de Cannes el 2014, quan Sitges va apadrinar una de les cinc sessions del Blood Window Midnight Galas celebrades a l’emblemàtic festival francès. En aquella ocasió, el film que va exhibir Sitges va ser Capa caída, de Santiago Alvarado, que havia guanyat el Premi Noves Visions Experimenta a Sitges 2013.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local