Pessebres

Vilanova acollirà l'any vinent l’exposició iniciàtica de la Biennal del Pessebre Català

Albert Català, reelegit president de la Federació Catalana de Pessebristes

Albert Català, reelegit president de la Federació Catalana de Pessebristes. AMIC

Albert Català, reelegit president de la Federació Catalana de Pessebristes. AMIC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un èxit de participació. Així podria definir-se, resumidament, l’Assemblea General Ordinària 2017 de la Federació Catalana de Pessebristes. (FCP). Reunits a Montblanc l’1 d’abril, els pessebristes catalans aprovaren la realització d’importants projectes que marcaran el futur de la federació. Entre els més immediats, destaca la segona edició del Working Progress Centre 2017 –certamen en el qual es construeixen pessebres davant del públic–, la participació en el Dia de l’Associacionisme i l’organització de la 47a Trobada de Pessebristes a Rubí; entre els més llunyans, l’exposició iniciàtica de la Biennal del Pessebre Català de Vilanova i la Geltrú (2018) i la nominació de Vilassar de Mar com a seu de la 49a Trobada de Pessebristes (2019)

En l’aspecte corporatiu, l’Assemblea General Ordinària va reelegir per unanimitat Albert Català Pou com a president de l’entitat, i va ratificar la incorporació de l’Associació de Pessebristes de Sant Andreu de la Barca. El màxim òrgan dels pessebristes catalans també va aprovar la creació d’un carnet federatiu, per tal que tots els associats a la FCP puguin ser identificats fàcilment i així optar als descomptes culturals que comporta formar-ne part.

La inauguració del Museu del Pessebre de Catalunya, molt aviat

Segons les estimacions previstes, la capital de la Conca de Barberà obrirà les seves portes a finals d’any. D’aquesta manera, es posarà punt final a un projecte iniciat l’any 2000 gràcies a l’impuls del montblanquí Ismael Porta. Des de la federació pessebrista, la inauguració del museu es concep com una oportunitat per difondre i fomentar l’art pessebrista. Sota el teulat de les seves quatre plantes, s’exposaran pessebres, calvaris i es realitzaran tallers per aprendre a fer figures i diorames. Les noves instal·lacions també brindaran una oportunitat per visualitzar la gran varietat estilística del pessebrisme català. Amb aquest propòsit, el Museu estarà en permanent contacte amb les 65 associacions pessebristes de tot Catalunya. 

Un bon exemple d’aquest eclecticisme l’oferirà la primera planta del Museu, dedicada als calvaris. A imitació de les construccions que es representaven antigament a les cases durant Setmana Santa, 34 diorames oferiran representacions de la mort de Jesús. Aprofitant l’Assemblea General, les entitats responsables d'elaborar-ne la confecció van reunir-se per coordinar millor els seus treballs.

El Museu del Pessebre de Catalunya serà gestionat per un patronat integrat per representants de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Fundació ‘la Caixa”, el Museu Comarcal de Montblanc, la Federació Catalana de Pessebristes i l’Associació de Pessebristes de Montblanc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local