Nuestra vida en la Borgoña. EIX
Redacció |
Vilafranca del Penedès
26-11-2017 19:59
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava rebrota enguany a inicis de desembre. La situació política del país va fer modificar algunes de les sessions previstes al Penedès i al Priorat entre el 2 i el 12 de novembre i ara el festival recupera les sessions ajornades i hi suma noves propostes.
Com a novetat en la programació, hi destaquen quatre sessions a la Sala Zazie de Cineclub Vilafranca de la pel·lícula francesa 'Nuestra vida en la Borgoña' ('Ce qui nous lie') del director Cédric Klapisch. Estrenada aquest novembre a l'estat espanyol, passarà pel rebrot del Most els dies 1, 2, 3 i 6 de desembre. En Jean torna a la seva Borgonya natal deu anys després d'haver marxat a voltar món davant la imminent mort del seu pare. El retrobament amb els seus germans Juliette i Jérémie s'intensificarà encara més amb l'arribada de la verema que atraparà en Jean a la seva Borgonya, la família, la terra i el vi, unes relacions que recuperen fraternitat i es reinventen amb el pas de les estacions. Un any a la Borgonya en què els tres germans evolucionaran com ho fan els seus vins. La primera sessió de 'Nuestra vida en la Borgoña' el divendres 1 de desembre acabarà amb un tast de vins de Can Bas.
Cap de setmana de Collita al Priorat
El film premiat pel jurat del Most com a Millor Treball Documental 'La guerre du vin' protagonitzarà la gala del vi al Teatre l'Artesana de Falset. Serà el dissabte 2 de desembre a les set de la tarda en una sessió acompanyada de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant.
Durant els anys 60 i 70, els viticultors del sud de França es van convertir en habituals dels telenotícies per haver-se aixecat en armes en allò que es va conèixer com la revolució dels Comitès d’accions vinícoles. Fora del sindicat oficial, els agricultors reclamaven aturar les importacions vinícoles i regular el mercat europeu per protegir el futur de les seves vinyes. La seva revolució, però, va patir un cop molt fort amb el afusellament de Montredon-des-Corbières. Mig segle després de tots aquells esdeveniments, Sebastien Le Corre s’endinsa amb aquest documental històric en aquells fets i en busca l’herència en el present, preguntant als protagonistes que van viure la revolució de primera mà.
L'endemà, diumenge 3 de desembre, el Most passa per Bellmunt del Priorat amb el Hits Most d'enguany, 'La vinya i la banya' del realitzador i vitivcultor penedesenc Raimon Coll en una sessió acompanyada dels vins Terra de Marca, protagonistes del documental. 'La vinya i la banya' va passar pel Most 2016 amb gran èxit entre el públic ha estat guardonada enguany a França amb el Gran Premi del jurat del Festival Oenovideo. Coll narra les seves aventures, reptes i dificultats com a vitivultor recuperant una vinya vella en un film que juga entre el documental i la ficció amb un llenguatge audiovisual molt personal, sonor i ple de detalls.
Brot 1 i 'Milà, resistència a la muntanya' de nou, ara al VINSEUM
Gran part del públic fidel al Brot, la secció del Most dedicada als curtmetratges, es va quedar amb ganes de la sessió 1, reprogramada amb motiu de la vaga general del passat 8 de novembre. La sessió, que inclou tres dels curts guanyadors dels premis Brot 2017 com són 'Popoff', 'Leni K' i '17 años juntos', es programa de nou el dimarts 5 de desembre a les 20:15h a l'Auditori del Vinseum de Vilafranca i serà gratuïta.
Abans, però, diumenge 3 al migdia, el Vinseum acollirà també una nova projecció de 'Milà, resistència a la muntanya' de Nebraska Produccions i Correm per la Terra. El documental dedicat al pagès i excursionista vilafranquí Josep Milà es va estrenar al Most el 4 de novembre amb entrades exhaurides i entusiasmant el públic.
Les entrades per 'La guerre du vin' a Falset i les sessions de 'Nuestra vida en la Borgoña' a la Sala Zazie de Vilafranca es podran comprar a les respectives taquilles. La resta de session són gratuïtes o amb entrada solidària com és el cas de 'La vinya i la banya' a Bellmunt del Priorat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!