Festival de cinema fantàstic

La Generalitat subvencionarà amb 600.000 euros la celebració del 51è Festival de Sitges

L'aportació anirà a càrrec del pressupost de l'Institut Català de les Empreses Culturals

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Govern ha acordat concedir una subvenció de 600.000 euros per a l’organització de la 51a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. L’aportació, concedida a la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya i aprovada a proposta de la consellera de Cultura, anirà a càrrec del pressupost de l'Institut Català de les Empreses Culturals per a l’any 2018. El festival se celebrarà del 4 al 14 d’octubre. Com en les últimes edicions, el festival ha triat un tema entorn del qual orbiten els continguts artístics del certamen. Enguany serà el mític 1968, que, en complir-se 50 anys, permet subratllar la importància que va suposar aquell any per a l’evolució moderna del gènere fantàstic, tant per al cinema de terror, amb la producció de 'Rosemay’s Baby' de Roman Polansky o 'Night of the Living Dead' de George A. Romero, com per a la ciència ficció, amb 'Planet of Apes' de Franklyn J. Shaffer i especialment '2001, A Space Odissey' d’Stanley Kubrick.

Aquesta darrera pel·lícula inspira el cartell del festival d’aquest any. Nascut el 1968 com a 1a Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el Festival s’ha convertit en una cita ineludible per a professionals, cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències del gènere. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local