L’AMIC celebra la seva 21a assemblea a Barcelona. AMIC
Redacció |
Barcelona
10-07-2018 17:41
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’auditori Imagina de Barcelona va ser l’espai encarregat d’acollir el divendres 6 de juliol la 21a Assemblea General Ordinària de l’AMIC. Més d’un centenar d’editors van assistir durant el matí a la trobada anual que realitza l’associació per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.
A l’assemblea es va presentar el balanç de l’associació que en nombre d’associats arriba als 305 mitjans i en facturació, s’ha doblat en quatre anys arribant al milió i mig d‘euros el darrer any. Pel que fa als requisits per ser associat, els assistents van acordar incrementar l’exigència d’estar auditats (OJD, PGD, OJDinteractiva) per als mitjans més grans.
Dos fets de l’últim any que han destacat de l’assemblea han estat: per una banda, la importància que estan tenint els serveis compartits d’empreses d’auditoria, agències de notícies, banc d’imatges, assegurança de responsabilitat civil per a mitjans de comunicació... com són OJD, ACN, iStock, Hiscox, en el que hi participen un centenar llarg d’empreses i suposen en conjunt un estalvi superior als cent quaranta mil euros; i per una altra, la presència de l’AMIC en els òrgans directius de patronals o al patronat de la fundació PUNT.CAT, així com el suport que es dona a activitats com la Catosfera, el punt de trobada anual dels sectors més actius de la Internet catalana, o a la 4a edició del Premi Ramon Barnils de periodisme i investigació.
Per al proper any el gran desafiament que s’ha marcat des de l’associació és la innovació, per això des de l’AMIC s'ha posat en marxa diferents projectes com la 2a edició del Premi de Recerca en Nous Models de Negoci i, molt especialment, el Laboratori d’Innovació amb la participació d’experts de primer nivell que periòdicament oferiran propostes reals per a la millora dels mitjans de proximitat, un sector que necessita diversificar els canals d’informació i les fonts d’ingressos, i assessoraran respecte els projectes que desenvolupa actualment l’associació en l’Àrea d’Innovació.
Durant el dinar posterior a l’Assemblea hi va assistir la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, qui va reconèixer la funció imprescindible dels mitjans d’informació de proximitat, “per vertebrar el territori, mantenir la cohesió social, fomentar el pluralisme i la llengua catalana”. I la funció de l’AMIC com a patronal del sector a la qual va voler felicitar per la feina feta durant el llarg d’aquests 20 anys i va destacar el fet que cada 12 dies hi hagués una nova alta a l’associació.
Prèviament, el president de l’AMIC, Ramon Grau, va dirigir unes paraules d’agraïment als assistents i va explicar que els mitjans de l’AMIC “som mitjans compromesos i arrelats al territori, que des de sempre ho portem al nostre ADN, hem contribuït a la normalització del país en tots els sentits i sense oblidar l’essència del periodisme. Mitjans que sempre, especialment en moments excepcionals com els que vivim, han estat al costat del país, de la gent i de les institucions.”
Al dinar també hi van assistir, entre d’altres, el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons, el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans, el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, i el diputat delegat de Presidència de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí i Galbis.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!