Can Pistraus

El Tingladu supera l’11a edició amb un suport multitudinari del públic

L’organització valora el respecte majoritari del públic cap aquest projecte amb una assistència massiva i una actitud positiva que el fa viable al centre de la ciutat sense incidents rellevants

El Tingladu supera l’11a edició amb un suport multitudinari del públic. Rai Molinari

El Tingladu supera l’11a edició amb un suport multitudinari del públic. Rai Molinari

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’onzena edició d’EL TINGLADU celebrada del 19 al 22 de juliol a Vilanova i la Geltrú ha consolidat aquest festival gratuït com una de les cites musicals de la Vegueria del Penedès més multitudinàries i una de les més peculiars de Catalunya. El cartell d’aquest any ja feia preveure la popularitat de l’esdeveniment amb noms com Txarango, SFDK, Zoo o Gertrudis. Tanmateix, les actuacions de tots els grups han comptat amb l’interès d’un públic nombrós.

L’organització calcula una mitjana d’entre 7.000 i 8.000 persones al dia amb jornades amb molt de públic de totes les edats com les de divendres i diumenge. EL TINGLADU ha mantingut la potència de l’anterior edició tot i que l’organització creia fa un any que seria irrepetible. En aquest sentit, un dels membres de la comissió organitzadora, Quim R. Vendrell, ha destacat que “l’experiència dels últims anys i l’exigència que ens hem anat posant en cada edició han fet que s’hagi pogut assumir sense entrebancs ni incidències importants aquest volum de públic tan gran”.

Amb tot, l'organització també valora la viabilitat del projecte. Bibiana Llambrich de Can Pistraus considera que “la resposta del públic de El Tingladu i l’acollida que té de Vilanova i la Geltrú en general, especialment també de com s’hi aboquen altres col·lectius i entitats del teixit associatiu local i comarcal, són els garants de la viabilitat d’aquest projecte”. I afegeix que “El Tingladu el fem la gent del poble per al poble, i sense un públic majoritàriament conscient i responsable o sense la gent que s’ofereix a estar darrera muntant i ajudant, el projecte no tindria sentit”. Al mateix temps, des de Can Pistraus també agraeixen la comprensió i la tolerància dels veïns per les molèsties que El Tingladu els hagi pogut ocasionar aquests dies.

A més de la resposta de públic i dels voluntaris, El Tingladu ha tornat a fer evident el seu caràcter reivindicatiu. Des del lema “Adoctrina’t” que ha acompanyat aquest any al festival amb clares referències a les acusacions d’adoctrinament que ha patit l’escola catalana, passant pel missatge “Llibertat presos polítics” a la pantalla, fins a la projecció d’un vídeo de Valtònyc reclamant la llibertat d’expressió i la manca de drets i llibertats a l’Estat Espanyol. També es pot destacar la pròpia política de l’organització del festival que defuig el professionalisme i es defineix d’arrel assembleària i horitzontal, sense caps ni direccions.

D’altra banda, aquest any el recinte de El Tingladu també ha comptat amb un Punt Lila que ha atès les denúncies per agressions sexuals durant l’esdeveniment amb l’objectiu d’allunyar el masclisme i la lgtbifòbia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local