Festival de cinema fantàstic

Ed Harris demana disculpes a Sitges pel "terrible, molest i trist" govern de Trump

No pots créixer com actor, sinó creixes com a ésser humà, diu l'actor a Sitges

L'actor Ed Harris, al Festival de cinema de Sitges, el 12 d'octubre del 2018. ACN

L'actor Ed Harris, al Festival de cinema de Sitges, el 12 d'octubre del 2018. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'actor, productor i director nord-americà Ed Harris, ha demanat aquest divendres disculpes pel "terrible, molest i trist" govern de Donald Trump a Estats Units, del qual ha reconegut que se'n sentia avergonyit. Harris ho ha dit per iniciativa pròpia al final de la roda de premsa que ha ofert al Festival de cinema de Sitges, on rebrà el màxim reconeixement del certamen, el Gran Premi Honorífic. Així mateix, ha destacat que per a ell actuar és una passió, que segueix gaudint d'interpretar personatges i que no es pot créixer com actor, sinó es creix com a humà.

La carrera de Harris, que va començar a finals dels anys 70, està farcida d'èxits i grans interpretacions en el fantàstic, entre les que destaquen 'Abyss' (James Cameron, 1989), 'Apolo 13' (Ron Howard, 1995), 'La roca' (Michael Bay, 1996), 'El show de Truman' (Peter Weir, 1998), 'Una historia de violencia' (David Cronenberg, 2005), o les més recents 'Snowpiercer' (Bong Joon-ho, 2013), la sèrie 'Westworld' (Jonathan Nolan i Lisa Joy, 2016) o 'Madre!' (Darren Aronofsky, 2017).

Harris ha explicat que porta uns 80 films en la seva carrera i que molts d'ells són de ciència ficció com per exemple 'Westworld'. Ha recalcat que la forma de rodar i filmar ha canviat molt i que per les plataformes es fan grans històries, tot i que ha apostat per a que hi hagin més pel·lícules al cinema. Ha desvetllat que va parlar amb Peter Weir, director d''El Show de Truman', sobre les plataformes i van reflexionar sobre el fet que una pel·lícula té més temps de vida actualment si està en una plataforma, tot i el desavantatge que no s'estrena al cinema.

Ha recordat que la seva primera professora d'actuació sempre li deia que actuar és una forma de viure, és divertir-se i una forma de mirar el món. Ha recordat que va començar amb 21 anys i per a ell és "una passió i que encara ho gaudeix". "No pots créixer com actor, si no creixes com a ésser humà", ha assegurat.

Sobre els papers que més l'han marcat com actor, ha citat el de la pel·lícula 'Pollock' dirigida per ell mateix de l'any 2000 i 'Copying Beethoven', de la directora polaca Agnieszka Holland, de l'any 2006. Ha recordat que va ser "un gran repte". A l'hora d'escollir un personatge, ha apuntat que posa una sèrie d'elements que li poden interessar com per exemple un bon guió i que hi hagi "alguna cosa excitant i fresca" que li agradi en el projecte, així com el director i els companys de rodatge.

Harris ha bromejat en castellà: "Mi esposa", quan li han preguntat quin és l'actor o l'actriu que més l'han marcat. Una resposta que ha aixecat els aplaudiments dels assistents a la roda de premsa.

'The Ploughmen' de Kim Zupan

'Appaloosa' és una pel·lícula del 2008, que va escriure, produir i dirigir el mateix Ed Harris, qui ha mostrat la seva passió per dirigir pel·lícules. "Espero fer-ne unes quantes més abans de deixar aquest món", ha manifestat. Ha explicat un dels nous projectes amb els quals està treballant és l'adaptació de la novel·la 'The Ploughmen' de Kim Zupan. Harris va comprar els drets i ha adaptat el guió i espera que es pugui començar a rodar a la primera del 2019. "És una història molt fosca i molt de personatges". Entre d'altres, hi apareixeria Robert Duvall.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local