L'òpera Garraf clou l'Any Güell. Diputació de Barcelona
Redacció |
Barcelona
20-12-2018 09:10
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Palau Güell va celebrar dilluns la cloenda de l’Any Güell 2018, amb la representació del tercer acte de l’òpera Garraf. El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, va destacar «la feina de recuperació, després de cent anys, d’aquesta òpera, en la qual també han col·laborat la Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundació Victòria de los Ángeles».
Durant l’Any Güell han tingut lloc deu concerts a diferents llocs de la demarcació, dotze conferències; s’han creat quatre visites guiades noves, i s’han inaugurat dues noves exposicions. L'exposició central de la commemoració, “Eusebi Güell i Bacigalupi, patrici de la Renaixença” es pot visitar encara al Palau Güell fins a l’abril de 2019.
L’òpera Garraf va ser un projecte conjunt del músic Josep Garcia Robles i del poeta Ramon Picó i Campamar que va durar tretze anys i que van dedicar al seu benefactor i promotor del Palau Güell, Eusebi Güell i Bacigalupi.
El 1917, Garraf es va estrenar sencera al Palau de la Música com a homenatge pòstum a Garcia Robles i ara, cent anys després, com a cloenda de l’Any Güell 2018, el Palau Güell ha promogut la representació del tercer acte de l’obra per commemorar i reivindicar la figura d’Eusebi Güell i Bacigalupi.
Garraf és un poema líric en quatre actes que explica la lluita de Garraf per recuperar la seva muller, la Dona d’aigua, una nimfa que ha segrestat Poseidó. El tercer acte té lloc a la costa, davant de la cova i mostra el combat entre Garraf i el déu del mar.
El repartiment està format per Mireia Tarragó, Francesc Ortega, Néstor Pindado, Martí Buïl i Marc Tost, amb la participació del Cor de Cambra de la Universitat Autònoma de Barcelona, David Malet al piano i la direcció musical de Francesc Cortès.
Durant la seva intervenció Francesc Cortès va explicar l’obra i donar context a la representació del tercer acte i va voler agrair «especialment l’esforç de la Diputació de Barcelona que ha cregut en el projecte de recuperar i valorar una òpera i un compositor català com és Josep Garcia Robles».
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!