Museus de Sitges

La Fundació Stämpfli rep quatre obres de Michel Tyszblat i una de Hugh Weiss

‘Ebrar’, de Tyszblat, protagonitza la Peça del Mes

Les cinc obres ingressades al fons de la Fundació se sumen a la llista de la col·lecció general, integrada per 130 peces de 61 artistes diferents

La Fundació Stämpfli rep quatre obres de Michel Tyszblat i una de Hugh Weiss. Museus de Sitges

La Fundació Stämpfli rep quatre obres de Michel Tyszblat i una de Hugh Weiss. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’ampliació de la Fundació Stämpfli ha estat acompanyada de la incorporació de cinc noves obres que han ingressat al fons de la seva col·lecció. Es tracta d’una pintura del nord-americà Hugh Weiss i quatre del francès Michel Tyszblat, una de les quals, Ebrar, protagonitza la Peça del Mes, aquest divendres vinent 29 de març (18h), a la mateixa Fundació Stämpfli.

Les cinc obres ingressades al fons de la Fundació se sumen a la llista de la col·lecció general, integrada per 130 peces de 61 artistes diferents. En tots els casos, són obres donades a la Fundació Stämpfli pels mateixos artistes, els seus hereus o galeristes, a petició del matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli.

Les quatre obres de Tyszblat daten dels anys setanta i vuitanta: Contesol 7 (1971), Ebrar (1974), Esplande Beaubourg (1984) i Elle logabal (1989). Les dues primeres estan fetes amb poliuretà sobre tela i les dues segons corresponen a dos olis. Michel Tyszblat (París, 1936 – 2013) va integrar als anys seixanta el grup d’artistes de la Figuració Narrativa; posteriorment, la seva obra va experimentar en la deconstrucció de l’espai abans de decantar-se per una major gestualitat, penetrar en l’informalisme i abordar camins entre l’abstracció i la figuració.

Ebrar protagonitza la Peça del Mes de març, aquest divendres 29 (18h). La presentació anirà a càrrec del professor Ferran Martínez Sancho. L’obra està exhibida en el nou disseny de la Sala 2 de la Fundació Stämpfli, al costat de pintures de Pierre Buraglio, Peter Knapp, Jan Voss o Pavlos.

La peça de Hugh Weiss es titula Chapiteuax (1985) i també ha arribat en les darreres setmanes a la nova sala de reserva de la Fundació Stämpfli. Hugh  Weiss (Filadèlfia, 1925 – París, 2007) és un artista que experimenta amb els aspectes onírics, que van d ela mà d’un primitivisme i referències de dibuixos infantils que plasmen la seva obra.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local