Música en família en 4 estacions. Eix
Bàrbara Scuderi |
Sitges
11-06-2019 16:36
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Musicoteràpia Garraf va néixer el 2013 i per celebrar el cinquè aniversari durant el darrer curs ha impulsat el cicle Música en Família en Quatre Estacions, per donar a conèixer les virtuts i oportunitats que permet la musicoteràpia amb nadons i infants en família. La quarta sessió, íntegrament en benefici del projecte del Centro Integral de Desarrollo Corazón Contento, de la ciutat de Granada a Nicaragua, se celebra aquest diumenge 16 de juny a Sitges.
Serà una sessió benèfica, que forma part de la branca social i solidària del projecte de Musicoteràpia Garraf, que destina el 0,7 per cent dels seus ingressos més les sessions íntegrament benèfiques en solidaritat amb projectes musicals a Nicaragua. Raül Planas, un dels impulsors del projecte, al costat de Cristina Pons i Oriol Vallés, va viure a Nicaragua durant cinc anys. Allí va desenvolupar treballs relacionats amb la influència de la música amb infants i joves en vulnerabilitat i risc social i de la seva experiència, en tornar, el jove professor de música es va forma en musicoteràpia i neix Musicoteràpia Garraf, sense perdre el vincle amb Nicaragua.
Els beneficis de la sessió d’aquest diumenge aniran als projectes del centre Corazón contento, que treballa amb infants i joves amb diversitat de capacitats, físiques i mentals. Es tracta de la quarta sessió d’un cicle que es va iniciar a la tardor amb una activitat dedicada a la Castanyada, va seguir a l’hivern i el Nadal, la primavera i Sant Jordi i arriba a l’estiu amb solidaritat.
L’activitat fomenta la interacció dels participants a partir de la música i els instruments com a canals de comunicació. Danses i jocs musicals complementen un passeig pels beneficis socials i personals de la musicoteràpia, enfocada en aquest cas a infants i famílies. Una activitat lúdica i didàctic en que les lliçons poden aparèixer amb el so d’una guitarra, el toc de la percussió o una cançó de les que després mai més s’oblida.
Una oportunitat per descobrir la potencialitat del llenguatge musical més primari, aquell que en sentir-se estimula tots els sentits i les emocions.
La sessió benèfica proposa una aportació suggerida de 9 euros per família i es poden fer aportacions solidàries també sense participar, per recolzar una iniciativa que és música, es teràpia i és solidaritat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!