Consell Comarcal

L’Arts i Natura Festival presenta el cartell de la propera edició, de l’artista vilanoví Lluís Amarè

Enguany la recaptació del festival es destinarà al Centre de Recerca del Càncer Infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu

L’Arts i Natura Festival presenta el cartell de la propera edició, de l’artista vilanoví Lluís Amarè. CC Garraf

L’Arts i Natura Festival presenta el cartell de la propera edició, de l’artista vilanoví Lluís Amarè. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest divendres s’ha presentat el cartell de l’Arts i Natura Festival, que es realitzarà a la Masia d’en Cabanyes el proper 12 d’octubre, amb l’objectiu de “posar en valor el patrimoni que tenim a la comarca”, segons la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido.

Aquest festival s’ha dissenyat “per a apropar la cultura a les famílies  d’una manera didàctica” i també “per posar en valor el teixit associatiu  de la comarca que hi participa”, ha explicat la consellera de cultura, Teresa Llorens.

El cartell de l’edició d’enguany ha estat creat per l’artista vilanoví Lluís Amarè, qui te l’encàrrec de convidar a grans i petits a la proposta que neix a la casa-museu de la família Cabanyes, amb l’objectiu de compartir i posar a l’abast de les famílies l’art i el patrimoni, en el sentit més ampli de la paraula. 

El cartell és una versió particular d’Amarè sobre la intimitat de la família Cabanyes a la Sala de la Música, una evocació de com s’hi vivia durant el segle XIX, una invitació a conèixer-la: “he volgut fer el cartell des de dins, perquè és un espai molt ciuda’t, un espai on hi ha cultura i poesia”, ha comentat l’artista durant la presentació.

La Masia d’en Cabanyes és una  casa d’estil neoclàssic amb reconeixement de Bé Cultural d’Interès Nacional – BCIN, com a exemple d’arquitectura que es va portar a terme en el primer període del neoclassicisme català, a finals el segle XVIII, amb clares influències de l’arquitecte venecià Andrea Palladio, però esquitxada també per elements tradicionals d’edificacions d’origen rural.

La Masia d’en Cabanyes ha estat la llar de la família Cabanyes, reconeguda pel fet de ser impulsora de l’esperit de la Il·lustració. De la família es destaquen especialment el poeta Manuel de Cabanyes i Ballester, autor del poema “Preludios de mi lira”, el col·leccionista Josep Antoni de Cabanyes i Ballester, home conreat en l’àmbit cultural i creador de la  biblioteca que es conserva a la casa museu, i el pintor Alexandre de Cabanyes. Els jardins, el bosquet, el verd i el jardí romantic són també l’entorn incomparable per gaudir  de la natura. 

En aquest marc s’ha preparat una variada programació d’activitats unides per l’art,  les lletres, els llibres, la música, la dansa, els  contes, la  literatura, els tallers i la  natura. Així mateix, enguany com a novetat s’ha programat una inauguració el divendres dia 11 d’octubre amb l’acció teatral “Casa”, sobre la realitat de les persones refugiades.

Aquestes són algunes de les idees que sostenen l’Arts i Natura Festival:

-Literatura, música i altres relats: 12 activitats diferents per entrar en un món fantàstic, descobrint l’escriptura i la il·lustració, compartint contes i narracions, música, màgia, teatre i emocions, per l’oïda, la vista i tots els sentits i per deixar anar la imaginació.

-Fer d’artistes i gaudir de la natura: explorar la creativitat de nens i nenes, amb diferents propostes que  permetran experimentar i aprendre, gaudir de la natura i del nostre entorn, participant, jugant, creant, menjant, tocant, etc. Viure i fer art en família. Perquè tots som artistes i volem compartir art i creativitat. En aquest cas s’han programat 14 tallers.

-Conèixer els Cabanyes: diverses propostes que permetran conèixer, entendre i descobrir el segle XIX, el Romanticisme, els Cabanyes i la seva Masia, una casa-palauet i alhora espai agrícola de la nissaga, en la qual els viatges, el col·leccionisme, la lectura, l’escriptura, la creació, l’art, la música, la ciència i l’amor per la natura eren molt presents.

-El compromís cívic i la solidaritat: el fons  econòmic que s’ha recollit amb les aportacions de les persones assistents al llarg de les edicions passades s’ha destinat a situacions de vulnerabilitat social o educativa on nens i nenes, malauradament, en pateixen les conseqüències. Enguany la recaptació del festival es destinarà al Centre de Recerca del Càncer Infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

-Viure l’art i conviure a través de les aportacions i propostes  del teixit associatiu de la ciutat i la comarca, persones compromeses amb la cultura que han volgut sumar-se, de nou, a aquesta iniciativa. Sumar complicitats i compartir.

-Viure  la Masia d’en Cabanyes, dinant a  la gespa com els romàntics o tastant el menú elaborat pels alumnes d’Hosteleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, participant en jocs de descoberta i intriga, etc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local