Déu Mercuri, referent dels negocis, els beneficis i el comerç a Vilanova i la Geltrú. FEGP
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
11-10-2019 19:27
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú, ha estat l'escenari de la signatura del conveni de cessió de l'escultura del déu Mercuri per part de Banco Santander a la FEGP. Neus Lloveras, presidenta de la FEGP, i Luís Herrero, cap de relacions institucionals del Grup Santander a Catalunya, han rubricat l'acord.
L’historiador vilanoví Albert Tubau ha estat el relator d’una història d’emprenedoria amb ingredients bohemis i sensibilitats culturals. Així, ha explicat el perquè de l’escultura del déu Mercuri que es podrà veure a la seu vilanovina de la FEGP. Tot plegat prové de l’antic Banco de Villanueva (1881), entitat fundada per l’insigne Gumà i Ferran i companyia. El cas és que la talla de Mercuri és avui l’única reminiscència d’una seqüència històrica en la què es va propiciar, entre d’altres, el trajecte ferroviari entre Vilanova i Barcelona.
L'escultura és una talla de marbre de dimensions humanes que encara es troba a l’oficina del Banco Santander a la plaça dels Cotxes de Vilanova i la Geltrú. A partir de la setmana vinent es podrà veure a la seu vilanovina de la FEGP.
Déu de la mitologia romana, Mercuri era el referent dels negocis, els beneficis i el comerç. La peça, amb l’inconfusible caduceu, era icona de l’antic Banco de Villanueva (1881) i va ser traslladada des de l’emplaçament primigeni, al carrer de Sant Antoni, 6, a la ubicació d’avui, a la plaça dels Cotxes.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!