Museus de Sitges

Dues obres del Cau Ferrat de Rusiñol i Utrillo arriben a Tòquio

L’exposició ‘Barcelona, the city of artístic miracles’ culmina la seva ruta per cinc ciutats japoneses

Dues obres del Cau Ferrat de Rusiñol i Utrillo arriben a Tòquio. Museus de Sitges

Dues obres del Cau Ferrat de Rusiñol i Utrillo arriben a Tòquio. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Tòquio és la darrera parada de l’exposició Barcelona, the city of artístic miracles després del seu periple, des de l’abril de l’any passat, per diverses ciutats japoneses. La mostra presenta 120 obres del Modernisme, el Noucentisme i les avantguardes catalanes, entre els quals tres pintures del Cau Ferrat, que rotatòriament han permès donar a conèixer entre el públic japonès la transformació que va viure Barcelona en el tombant dels segles XIX i XX i la seva projecció com a territori artístic amb vocació europea. A Tòquio es poden veure un oli de Santiago Rusiñol i un altre de Miquel Utrillo que formen art del fons del Cau Ferrat.

Barcelona, the city of artístic miracles arriba a Tòquio després d’haver-se aturat a Nagasaki (on va començar la ruta el 10 d’abril de l’any passat), Himeji, Sapporo i Shizuoka. A la capital japonesa es va inaugurar el passat dissabte i s’exposa a la Tokyo Station Gallery fins el 5 d’abril. La ruta japonesa ha estat organitzada pels museus que han acollit la mostra, amb la decidida participació del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

A la Tokyo Station Gallery hi ha dues obres exposades del fons del Cau Ferrat: Réverie (1894), de Santiago Rusiñol, i Retrat de Suzanne Valadon (1891), de Miquel Utrillo. En les dues primeres parades de l’exposició (a Nagasaki i Himeji), enlloc de Réverie s’hi va exposar La morfinòmana (1894), també de Rusiñol, però en tractar-se d’una de les peces més emblemàtiques del Cau Ferrat, el Consorci del Patrimoni de Sitges va optar per cedir-la només a dues de les cinc mostres programades.

L’exposició constitueix una de les més ambicioses presentacions del Modernisme català en l’escena internacional. Les 120 obres que han viatjat de les col·leccions catalanes al Japó aporten una precisa fotografia de l’art català del tombant de segle i de la transformació de Barcelona com a ciutat cosmopolita impulsora d’una efervescència artística amb projecció a l’exterior. El Japó ha estat, des de fa dècades, un dels països que ha mostrat major interès i admiració pel Modernisme català, i d’una manera especial, per Gaudí.

A més de Santiago Rusiñol i Miquel Utrillo, Barcelona: the city of artistic miracles  presenta obres de Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Sunyer, Joaquim Torres García, Joaquim Mir, Juli González, Josep Clarà, Xavier Nogués i els arquitectes Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch i Josep Maria Jujol, entre d’altres. L’exposició també presenta una fotografia de grans dimensions del Cau Ferrat tot just inaugurat, ara fa 125 anys.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local