Dia Mundial de les malalties rares

La Fundació PKU presenta el curt ‘Protein Kills Us’ basat en la història de la sitgetana Candela per recaptar fons

L’objectiu del curtmetratge és sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i recollir fons per tal d’avançar en el desenvolupament d’un Biosensor per monitoritzar la malaltia en sang en temps real

La Fundació PKU presenta el curt ‘Protein Kills Us’ basat en la història de la sitgetana Candela per recaptar fons. EIX

La Fundació PKU presenta el curt ‘Protein Kills Us’ basat en la història de la sitgetana Candela per recaptar fons. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb motiu del Dia Mundial de les malalties rares, el 29 de febrer, la Fundació PKU donarà a conèixer a través de la seva pàgina web el projecte solidari ‘Protein Kills Us’ per sensibilitzar el públic en general sobre les malalties metabòliques i, especialment, la PKU. El curtmetratge, que es va poder veure, al Sitges 2019-Festival Internacional de Cinema Fantàstic, també fa una crida a la solidaritat per recaptar fons per continuar amb el desenvolupament del Biosensor, que permeti a les persones amb Feniceltonuria (PKU) i altres trastorns metabòlics (OTM) monitoritzar en temps real la seva malaltia. Mitjançant aquesta eina, les persones afectades per aquesta patologia, que és hereditària i no té cura, podran calcular i regular els nutrients de cada ingesta a temps real per tal que menjar no suposi un perill per a la salut.

El curtmetratge, que estarà disponible a la pàgina web https://www.pkufilm.com/, es basa en la vida de la Candela, una nena sitgetana, que està afectada per aquesta malaltia i que al curtmetratge interpreta l’actriu Esmerlada Moya. La protagonista és l’única supervivent en un futur postapocalíptic. Una dona que a més ha de fer front a les dificultats de substituir en un entorn gairebé estèril, on els insectes són l’única font de proteïna natural, pateix una malaltia rara: PKU. Només gràcies a un biosensor, que li indica el nivell del aminoàcid fenilalanina que té en el seu organisme, és el que garanteix la seva supervivència.

El projecte Biosensor neix des de la Fundació PKU, juntament al laboratori de Malalties Metabòliques Hereditàries de l’Institut de Recerca de Sant Joan de Déu i la Universitat Autònoma de Barcelona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local