L’artista Joan Hurtado “Canano” és l’estamper de la Festa Major 2020. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
17-06-2020 09:51
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Les administradores i administradors de la Festa Major 2020 han anunciat en roda de premsa celebrada aquest dimarts al claustre de Sant Francesc que l’artista Joan Hurtado, conegut com “Canano”, és la persona encarregada de fer l’estampa de Sant Fèlix de la Festa Major 2020.
Les administradores i administradors van tenir clar des de l’inici del confinament que, tot i les circumstàncies especials en les quals s’haurà de desenvolupar la Festa Major, l’estampa era un element irrenunciable que de ben segur es podria fer, doncs la representació pictòrica de Sant Fèlix és un símbol no només vinculat a la part festiva de la Festa Major, si no també a la part litúrgica i de devoció.
Explicaven, a més, que, tot i tenir clar el nom de l’estamper setmanes abans del confinament, no van tenir temps de comunicar-li presencialment i ho van haver de fer de manera telemàtica, posant-li un trampa per donar-li una sorpresa. Emocionat, en “Canano” va acceptar la proposta de manera immediata.
Joan Hurtado es mostrava “orgullós i molt emocionat” de poder fer l’estampa de Sant Fèlix, que farà amb el “màxim respecte pel sant i per la Festa Major”. Ha afirmat que sempre ha viscut la Festa, malgrat viure a Sant Martí, “perquè la FM ens marca a tots els penedesencs i la sentim molt nostra”. “Canano” explicava que està vivint “molt intensament el procés de creació de l’estampa, un projecte en què ja han treballat molts artistes abans que jo. Faré una estampa tant per a creients com no creients”.
Joan Hurtado “Canano” va néixer a Torreperogil (Jaén) l’any 1959 i resideix a Sant Martí Sarroca des del 1962. D’arrels andaluses, és un penedesenc de cor. La seva obra pictòrica es hereva directa de llenguatges tan arrelats a Catalunya com l’informalisme dels anys cinquanta, la nova figuració i l’hiperrealisme, i es caracteritza per incorporar matèria sobre el suport pictòric, la fusta, configurant una orografia (relleus i textures) sobre la qual materialitzar les pinzellades poc sucoses que defineixen les seves composicions.
La seva obra ha estat mereixedora d’exposicions individuals a Sitges, Tarragona, a la seva Jaén natal, a ciutats franceses com Pamiers i Ceret i, òbviament, a Vilafranca, com la que va acollir el Fòrum Berger Balaguer durant la darrera Festa Major.
També ha participat en exposicions col·lectives i fires que han fet viatjar la seva obra a diferents indrets del món, com la ciutat de París, concretament al Carroussel du Louvre, a la Candem Art Gallery de Londres, a Estocolm, Copenhagen, Buenos Aires, Florència, Grècia, Lisboa, Utrecht, Miami i Nova York en diverses ocasions.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!