El Festival Fes+Chapeau Re-evoluciona tanca l’edició a Sitges amb un clam unànime de suport a la cultura. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
20-07-2020 17:22
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La primera edició del Festival Fes+Chapeau Re-evoluciona d’arts escèniques ha tancat aquest diumenge passat amb un 60% d’ocupació. Al llarg de tres dies, des del 17 fins al 19 de juliol, el certamen ha rebut una bona resposta de públic en les set propostes de dansa, circ, teatre i música programades tant al parc de Can Robert com a l’Hort de Can Falç.
L’espectacle de dansa ‘Ballant ballàvem’ de la ballarina i coreògrafa, Laia Santanach, ha posat punt final a la programació d’un festival que ha estat diversa. ‘Des-espera’, l’obra de dansa-teatre creada per Les Impuxibles (la fusió artística entre la pianista Clara Peya i la seva germana ballarina, Ariadna Peya) amb Marc Soler ha captivat al públic. Aquest espectacle poètic, enèrgic i personal, representat al parc de Can Robert, està realitzat a partir de l’últim disc de Clara Peya, ‘AA (Analgoia de l’A-mort)’ (Satélite K, 2019), un àlbum de piano i subtileses electròniques. Aquesta proposta parla de viure en contradicció, i de l’acceptació d’aquesta contradicció com a camí per créixer i, alhora, del que s’espera de nosaltres, o del que no s’espera.
El concert dels músics Gerard Quintana i Xarim Aresté també ha registrat una bona entrada de públic al parc de Can Robert, on també han actuat al llarg del cap de setmana la companyia Ricky el Profesor de Tenis per oferir bon humor el muntatge de circ contemporani ‘Profesor de tenis’ i la companyia Madame Gaüc per preestrenar ‘Fil’, una creació de circ contemporani que combina elements del teatre i les arts del moviment.
L’espectacle inaugural ’Ovvio’, de la companyia Kolektiv Lapso Cirk, ha permès veure un muntatge d’equilibri extrem i manipulació d’objectes quotidians a l’Hort de Can Falç. En aquest espai també s’ha posat en escena els espectacles de dansa ‘Niágara’ de la companyia La Intrusa i ‘Ballant ballàvem’ de Laia Santanach.
El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, afirma que "poder realitzar al municipi un petit festival d'arts escèniques amb la situació que està vivint el país, on la vila manté l'impuls cultural de la comarca, és tota una declaració d'intensions. Sitges reivindica un cop més la seva capitalitat cultural." Xavier Salmerón també ha afegit que "gràcies al festival s'han programat activitats de circ, que a vegades és una de les disciplines artístiques més oblidades. A més, hem demostrat que el Parc de Can Robert pot ser un espai idoni per a la realització d'esdeveniments culturals a Sitges i així alliberar la càrrega d'espais com la Fragata".
El balanç del festival per part del director artístic Isaac Domínguez també és satisfactori: “Per l’equip del certamen ha estat molt positiu perquè el Fes+Chapeau Re-evoluciona és l’únic festival de de carrer que s’ha pogut desenvolupar en perfectes condicions. El cartell ha estat d’una gran qualitat i l’hem organitzat amb molt poc temps. El públic ha estat molt respectuós i no hi ha hagut cap incidència. A més, volem agrair al públic el suport a la cultura que considerem fonamental per fer front a aquests moments d’incertesa”. Isaac Domínguez ha reiterat que “des de l’organització agraïm la predisposició de l’Ajuntament i de Barraques perquè sense el seu suport no hauríem pogut tirar endavant el festival de la mateixa manera”.
El Festival Fes+Chapeau i l’Ajuntament de Sitges han impulsat aquesta iniciativa cultural que s’ha vist obligada a adaptar-se a les mesures de seguretat arran de la pandèmia del coronavirus. Tots els espectacles s’han representant amb aforament reduït i amb distància de seguretat per evitar contagis de covid-19.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!