Jornada d'Equitat

La CCCC facilita a les colles castelleres un document amb recomanacions per promoure espais "lliures de violència"

El text s'ha difós en el marc de la segona Jornada d'Equitat, en què han participat una trentena de colles

Pla del peu del 2de8sf de la Colla Joves dels Xiquets de Valls al Concurs de Castells. David Oliete - Concurs

Pla del peu del 2de8sf de la Colla Joves dels Xiquets de Valls al Concurs de Castells. David Oliete - Concurs

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha presentat aquest dissabte un document de recomanacions "per promoure colles castelleres lliures de violència". Ho ha fet internament, en la segona Jornada d'Equitat de la CCCC, amb una assistència virtual de 70 persones de més de 30 colles. El text, de la Comissió d'Equitat de l'entitat, proposa una sèrie de recomanacions "per garantir que les colles castelleres siguin espais segurs, inclusius i equitatius". Segons va explicar a l'ACN la vicepresidenta de la CCCC, Inés Solé, el document és un primer pas en el camí cap a un protocol compartit per tot el món casteller per la prevenció i gestió d'eventuals casos d'abusos, com el destapat recentment als Castellers de Barcelona.

Algunes colles ja disposen de protocols de prevenció i gestió dels abusos, però el desig de la CCCC és que tot el món casteller comparteixi un únic protocol d'obligat compliment, segons va informar Solé.

De moment, la CCCC ha difós entre les colles aquest document de "recomanacions". La jornada d'aquest dissabte ha comptat, a més, amb formacions sobre llenguatge inclusiu i l’educació sexual en espais d’oci.

Una setantena de persones de més de 30 colles diferents han participat en la segona edició de la Jornada d’Equitat del món casteller, impulsada des de la Comissió d’Equitat de la CCCC. La pròpia comissió va néixer fa dos anys amb la voluntat de donar suport a les diferents comissions i grups de treball de les colles (formació, espais de trobada, documentació, compartir dinàmiques, iniciatives, activitats, etc.), així com treballar "la prevenció, la sensibilització i l’abordatge des de diferents àmbits de treball, com són l’educatiu o el jurídic".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local