Comencen les trobades del premi Menjallibres 2021 entre l'alumnat d'ESO de Vilanova i els autors Lluís Prats i Emili Bayo. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
26-01-2021 16:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Dilluns vinent, comencen les trobades del Premi Menjallibres 2021. Un premi organitzat per la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú, que té com a objectiu el foment de la cultura entre l'alumnat d'ESO que participen de forma voluntària, a través dels seus centres educatius.
En aquesta ocasió, els autors que protagonitzaran les trobades amb l'alumnat inscrit als premis són Lluís Prats i Emili Bayo. Lluís Prats i la seva obra Kambirí (Estrella Polar) obrirà les trobades l'1 de febrer. La sessió, que es farà en dos torns, aplegarà més de 200 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres de la ciutat que hi participen voluntàriament. El dimarts 9 de febrer la trobada es farà entre l'escriptor Emili Bayo, amb la seva novel·la Prop de les bombes (Cruïlla) i 200 alumnes de 3r i 4t d'ESO, que també es distribuiran en dos torns.
Les lectures finalistes d'aquesta edició han estat:
1r i 2n d'ESO
Ella (Bambú) de Núria Pradas
Hores salvatges (Tàndem) de Jordi Sierra i Fabra
3r i 4t d'ESO
Tot plegat semblava una broma (Animallibres) d'Anna Vilar
El efecto Frankenstein (Edebé) d'Èlia Barceló
La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha valorat molt positivament la resposta que hi ha hagut en aquesta nova convocatòria, per part dels centres educatius i del seu alumnat, tenint en compte el context complicat a causa de la pandèmia. Així mateix ha destacat els esforços organitzatius per tal de garantir el compliment de totes les mesures necessàries, tant pel que fa a la normativa sobre higiene com de seguretat, relacionades amb la Covid-19.
El projecte Premi Menjallibres arriba enguany a la quarta edició, i l'any 2019 va ser guardonat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el Premi Teresa Rovira, a la millor innovació a les biblioteques públiques. Un reconeixement que distingeix la tasca que es fa a les biblioteques públiques com a agents culturals en la dinamització i promoció de la lectura i la cultura.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!