El vilanoví Enric Garriga recupera la història dels camps de concentració a 'L'horitzó del mar de Buchenwald'. EIX
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
29-01-2021
| Actualitzat 31-01-2021 19:18
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
‘L’horitzó del mar de Buchenwald’ no és un intent d’escriure la Història, sinó d’escriure una història des de la subjectivitat de qui l’explica. Enric Garriga i Elies, autor del llibre, és president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i membre del Comitè Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald, camp on va ser deportat el seu pare.
Després de la mort del seu pare, el passat 2009, Garriga sent un neguit per no conèixer prou la història del seu pare. Així doncs és quan s’incorpora a l’Amical de Mauthausen’ per contribuir en la seva tasca de treballar per la conservació de la memòria història. En una de les darreres xerrades en un institut, explicant la història del seu pare, una professora li va dir: "Tu tens un llibre pendent". I aquí és on neix ‘L’horitzó del mar de Buchenwald’.
Una història que espera ser útil per a totes aquelles persones interessades en l’univers dels camps de concentració, familiars, docents i especialment joves, que vulguin compartir experiències i reflexions. L’objectiu del projecte és ajudar a altres famílies a recuperar les seves històries personals i familiars, i també explicar i reivindicar la tasca i el paper de les associacions memorialistes com l’Amical. En definitiva, actualitzar el missatge de la lluita antifeixista i reflexionar sobre aquest camí que ara en el present i en el futur immediat hem de reprendre.
Per a la publicació del llibre, Enric Garriga, junt amb l’editorial el Cep i la Nansa i la plataforma Edita.cat, han iniciat un projecte de micromecenatge que durarà 40 dies. Un procés de captació de fons i de difusió per aconseguir donar veu i espai a la història del pare de l'autor, en Marcel·lí Garriga.
Enric Garriga, autor
Enric Garriga i Elies, nascut a Vilanova i la Geltrú, és llicenciat en Psicologia i Màster en Intervenció Ambiental, és president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i membre del Comitè Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald (on va ser deportat el seu pare), i participa de la UCFR (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme).
Històricament sempre ha estat vinculat als moviments pacifistes i d’objecció de consciència, militant del MOC (Moviment d’Objecció de Consciencia) i del CANVI (Col·lectiu d’Acció No Violenta dels Països Catalans), i als moviments ecologistes i ecopacifistes.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!