Hores salvatges, de Jordi Sierra i L'efecte Frankenstein, d'Èlia Barceló guanyadors del Premi Menjallibres 2021. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
26-05-2021 20:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Auditori Eduard Toldrà ha acollit aquest matí l'acte de lliurament del Premi Menjallibres 2021. Un projecte del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques), que té com a objectiu fomentar la lectura i els hàbits lectors entre l'alumnat de secundària dels centres educatius de la ciutat, i alhora promoure la seva participació en les activitats culturals que es proposen al llarg de l'any.
En l'edició d'aquest any s'ha optat, per primera vegada, diferenciar el projecte en dues línies: una per l'alumnat de 1r i 2n d'ESO i una altra per l'alumnat de 3r i 4t d'ESO.
Durant el curs, escriptors i escriptores han visitat Vilanova i la Geltrú per tal d'intercanviar impressions amb els joves lectors, els quals han votat, durant el mes d'abril, la lectura que més els ha agradat. Finalment doncs, l'edició d'aquest any ha tingut com a guanyadors:
Hores salvatges, de Jordi Sierra i Fabra (editat per Tàndem) ha estat l'obra més votada pels noies i noies de 1r i 2n d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú. Els altres dos finalistes d'aquesta categoria han estat Ella de Núria Pradas (Bambú) i Kambirí de Lluís Prats (Estrella Polar).
Per la seva banda, l'alumnat de 3r i 4t d'ESO ha votat com obra guanyadora L'efecte Frankenstein, de l'escriptora Elia Barceló (Edebé) Els finalistes han estat Prop de les bombes d'Emili Bayo (Cruïlla) i Tot plegat semblava una broma d'Anna Vilar (Animallibres).
A més de reconèixer els premiats, avui també s'han lliurat els premis als participants del Concurs Booktràilers. Enguany han optat als premis un total de 7 propostes audiovisuals. Els col·laboradors del projecte han estat el Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril i Rodalies Renfe, Spring Projeccions (responsables de la programació de cinema del Círcol Catòlic) i la plataforma FilminCat.
La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha valorat molt positivament l'edició d'enguany tant pel que representa en l'àmbit formatiu i cultural, com pel moment en el qual s'ha fet. "Hem aconseguit superar els 400 participants. Una xifra prou elevada, tenint en compte les dificultats que ha suposat dur a terme el projecte en plena pandèmia per la covid-19. Això ens referma en la idea que es tracta d'una iniciativa amb molt de futur, que continua sent molt ben rebuda tant per part dels centres educatius de la ciutat com del seu alumnat".
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!