1.775 persones visiten edificis patrimonials en l’Obrim Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
27-09-2021 18:41
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest cap de setmana passat s’ha celebrat la 4a edició de l’Obrim Vilafranca organitzada pel servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb visites guiades dissabte a la tarda i diumenge al matí.
Obrim Vilafranca ha destacat per la normalitat en el seu desenvolupament demostrant que és un esdeveniment consolidat i esperat. Com a projecte Obrim Vilafranca mostra l’interior d’alguns espais i edificis característics de la vila. Alguns d’ells no són oberts al públic i, per tant esdevé una oportunitat per fer una ullada al patrimoni i a la història de Vilafranca menys visible.
Aquesta 4a edició ha comptat amb 17 espais visitables, tots ells amb visita guiada on, fins i tot, era fàcil trobar-se amb algun propietari o persona relacionada que complementava les explicacions dels guies.
Alguns dels edificis clàssics de l’Obrim com el Palau Baltà o la Casa Macià han tingut novament èxit d’atracció, així com també els dos nous, la Casa Pelegrí i Güell i la Casa Janer, seu de COVIDES. Tampoc cal oblidar l’excel·lent acollida que ha tingut la visita a les noves instal·lacions de VINSEUM.
En total s’han fet 153 visites per on han passat 1.775 visitants. D’aquests un 78% ha estat públic local i d’entre els 41 i els 65 anys (un 57% del total). Un 63% han estat dones i un 37% homes.
Totes les visites eren amb reserva prèvia i s’han produït cancel·lacions, però gràcies a la bona gestió dels controladors i controladores, les persones de referència en cada edifici, es van poder omplir les vacants que es van produir.
Les visites es feien seguint els protocols COVID-19 com l’ús de la mascareta, el gel hidroalcohòlic i el control d’aforament.
La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, es mostrava satisfeta de la 4 edició d’Obrim Vilafranca perquè “conèixer les cases per dins és conèixer la història de Vilafranca i les històries particulars que s’hi han viscut. Això ens permet poder mantenir-les vives, poder establir un lligam més íntim amb la vila i que l’estimem encara més”.
Per la regidora, els visitants gaudeixen molt de les visites i “això ens encoratja a treballar per corregir incidències i incorporar novetats de cara a l’edició de l’any vinent”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!