Memòria històrica

El projecte Buchenwald es converteix en associació per a la memòria de la deportació i la prevenció del feixisme

L’associació podrà assumir la representació dels deportats republicans al Comitè Internacional de Buchenwald i coordinar-se amb el Memorial del Camp i amb les altres Amicals i entitats memorialistes

El projecte Buchenwald es converteix en associació per a la memòria de la deportació i la prevenció del feixisme. Projecte Buchenwald

El projecte Buchenwald es converteix en associació per a la memòria de la deportació i la prevenció del feixisme. Projecte Buchenwald

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de 10 anys de funcionament sota l’impuls inicial de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i dins del marc de la Xarxa Mai Més, amb la participació d’Ajuntaments, Centres Educatius i Entitats de l’àmbit  del Garraf i el Penedès i alguns del Baix Llobregat, s’ha constituït a Vilanova i la Geltrú l’Associació Projecte Buchenwald. D’aquesta manera el Projecte Buchenwald, ja plenament consolidat durant aquests deu anys assoleix una majoria d’edat i unes perspectives de millora, creixement i coordinació amb altres projectes semblants del país.

Els fins de l’associació són, a més d’impulsar i dinamitzar el Projecte Buchenwald, relacionar-se i coordinar-se amb els ajuntaments, entitats i centres educatius que donen suport al Projecte Buchenwald; Programar , organitzar i desenvolupar les activitats definides en el Pla d’Acció anual, protegir la memòria de la deportació als camps nazis, en especial dels deportats i deportades del Garraf i el Penedès, sensibilitzar contra el feixisme, i promoure la defensa els Drets Humans.

Així mateix, l’associació podrà assumir la representació dels deportats republicans al Comitè Internacional de Buchenwald i coordinar-se amb el Memorial del Camp i amb les altres Amicals i entitats memorialistes.

Per això l’Associació s’adherirà a la Xarxa Mai Més i també s’integrarà a la Coordinadora d’Amicals i entitats de memòria de l’exili i la deportació que s’està creant actualment.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació seguirà duent a terme  les activitats del Projecte Buchenwald com son les xerrades i conferencies als centres educatius, la realització i difusió d’exposicions temàtiques, dels cicles de cinema sobre la deportació als camps nazis, presentacions de llibres, organització dels actes commemoratius de record i homenatge als deportats i deportades (27 de gener, Dia Internacional de l’Holocaust; 5 de maig Dia de les víctimes espanyoles de la deportació i del nazisme; etc), difusió i sensibilització als mitjans de comunicació i xarxes socials, i promoció d’una eina pedagògica tant important com son els viatges  als llocs emblemàtics de memòria (COMEBE, MUME, Ruta de l’Exili, etc) i els viatges al camp de Buchenwald i a la ciutat de Weimar, i a altres camps.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local