Agrupació del Bestiari Festiu i Popular

'El gran llibre del bestiari català' explica als petits lectors els orígens i la tradició d'aquestes figures

L'obra és un recull de bèsties de foc, aigua i protocol i arribarà a les llibreries el 14 d'octubre

'El gran llibre del bestiari català' explica als petits lectors els orígens i la tradició d'aquestes figures. ACN

'El gran llibre del bestiari català' explica als petits lectors els orígens i la tradició d'aquestes figures. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la vilanovina Meritxell Bayarri publiquen 'El gran llibre del bestiari català'. Es tracta d'un detallat recull de les figures més destacades del patrimoni cultural català que arribarà a les llibreries el 14 d'octubre. L'obra vol explicar als petits lectors els orígens màgics d'aquestes bèsties i fer-los entendre perquè són tan presents en les festes dels pobles i ciutats del principat. El llibre està recomanat per a nens a partir de 6 anys i és un recull de bèsties de foc, aigua i protocol com el Dofí de Barcelona o el Pollo del Prat de Llobregat. Es tracta d'una petita mostra de les més de 2.400 figures que hi ha a Catalunya, el País Valencià i el sud de França amb il·lustracions de Carles Arbat.

Les bèsties festives són representacions d'animals de grans dimensions, reals o imaginàries, que participen en les festes populars de molts pobles i ciutats. De fet, es calcula que arreu del món n'hi ha milers.

Entre les figures que recull aquest llibre del segell Penguin Kids hi ha el Lleó de Barcelona, una de les bèsties amb més popularitat al llarg de la història. La figura actual va ser recuperada per l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi el 1993, que li va encarregar a l'artista solsoní Manel Casserras i Boix. Ell el va fer amb la boca oberta, de manera que pot portar un pom de flors als actes. Un altre dels protagonistes d'aquest llibre és el Dofí de Barcelona, que, si fa calor, mulla la gent amb aigua i si hi ha un correfoc, treu foc per la boca.

A més del Lleó i el Dofí de la capital catalana, l'obra parla de les Abelles del Clot, les Atzeries de la Vila de Gràcia, el Beatusaurus i Dragolins de Girona, el Cavall de Mar de l'Hospitalet o la Cua de Drac de Cornellà, el Drac de Sitges o el Fènix de Poblenou, entre molts altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local