Dagoll Dagom omple el Prado de Sitges amb l’espectacle musical i familiar “Bye Bye Monstre”. Ajuntament de Sitges
Susana Nogueira |
Sitges
07-02-2022 13:44
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La companyia teatral Dagoll Dagom ha iniciat aquest cap de setmana a Sitges la gira del seu primer espectacle musical dirigit pel públic familiar anomenat “Bye Bye Monstre”. L'obra sorgeix d’un concurs de redacció de contes per a infants i joves impulsat per TMB sobre els aprenentatges sorgits del confinament que va causar la Covid-19. A partir d’aquest projecte, els dramaturgs Marc Artigau i Anna Rosa Cisquella han escrit una obra amb cançons de Dàmaris Gelabert i coreografies de Lluc Fruitós (Brodas Bros), que tracta la convivència d’una família durant el confinament i parla del poder de la imaginació i la solidaritat. La directora de l’espectacle, Anna Rosa Cisquella, ens parla de “Bye Bye Monstre”.
De què tracta l’espectacle “Bye Bye Monstre”?
La història està inspirada en la situació de confinament que han viscut milers de nens i nenes amb les seves famílies. Tracta de la Berta, una nena a punt de fer 10 anys que recorda el que va escriure en el seu diari. Per tots els carrers de totes les ciutats hi ha un Monstre molt perillós, que és capaç d’entrar en secret a les cases i deixar la gent adormida. Viu amb el seu pare, un infermer que els demana seguir unes normes per a protegir-se; la seva mare, una informàtica que ha de teletreballar i el seu germà Nil, un adolescent. La nena petita, trista per la situació, fa una videotrucada als seus avis, una parella de científics que estan cercant una cura pel Monstre.
És la convivència familiar en una casa, que vol entrar un monstre (el virus) i han de batallar junts perquè no entri. És una metàfora del que hem viscut, però també és la idea de les coses que ens poden amenaçar dintre d’una casa quan convivim i que hem de lluitar per superar-les.
El diàleg és divertit, alegre i interactiu. Tots els membres de la família s’ho passaran molt bé veient l’espectacle i fins i tot se sentiran en la pell dels personatges. Hi ha molts balls i moltes cançons perquè els nens i les nenes els puguin aprendre.
Quina voluntat té l’espectacle?
“Bye Bye Monstre” vol treure dramatisme a la situació de confinament que hem viscut, és un missatge optimista i positiu; també vol fer veure a tota la família que la solidaritat entre nosaltres és molt important, ja que si ens ajudem entre tots podem fer fora aquest Monstre. Hem tingut la voluntat de fer un homenatge als sanitaris, perquè és rellevant que reconeixem el seu treball. Una altra, és fomentar que els nens i les nenes desenvolupin els seus pensaments i la seva imaginació a través de l’escriptura.
Quina acollida està tenint l’espectacle?
Molt bona. És un espectacle molt alegre, engrescador i transmet molta energia tant als nens i les nenes com adults. Tot i estar dirigit als més petits, la nostra missió és que tots els membres d’una família es vegin reflectits i revisquin d’una manera festiva tot el que han viscut. És la primera vegada que fem un espectacle perquè infants de 3 anys puguin venir i és meravellós veure com una platea de nens i nenes de diferents edats estan gaudint de la història.
Considero que és molt important que els infants vegin teatre en català, és una tasca essencial perquè la llengua catalana no es perdi en el teatre.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!