Festival de fotografia

Chema Madoz i Ramon Masats, noms destacats de les 47 exposicions programades a la desena edició del FineArt

La temàtica LGTBI+ tindrà un espai important al festival de fotografia d’Igualada

Chema Madoz i Ramon Masats, noms destacats de les 47 exposicions programades a la desena edició del FineArt. ACN

Chema Madoz i Ramon Masats, noms destacats de les 47 exposicions programades a la desena edició del FineArt. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El FineArt Igualada ha donat a conèixer aquest dimarts els detalls de la programació de la desena edició del festival, en què destaquen dos Premis Nacionals de Fotografia, Chema Madoz i Ramon Masats. En total, hi haurà 47 exposicions repartides per una vintena d’espais de la ciutat. Per commemorar el desè aniversari s’ha muntat una exposició que fa una retrospectiva a la història del certamen amb imatges destacades de cada edició. El director del festival, Ramon Muntané, ha explicat que en aquesta edició destaca la temàtica LGTBI+: “Hem tingut una allau de sol·licituds” sobre aquest tema. També hi haurà una exposició antològica del fotògraf igualadí Santi Carbonell i diverses activitats paral·leles com ara tallers i visites guiades.

Del 25 de febrer al 20 de març Igualada acollirà gairebé una cinquantena d’exposicions emmarcades dins del festival FineArt, que enguany compleix deu anys. Hi haurà fotògrafs vinguts d’arreu del món, però també s’ha tingut una atenció especial pels artistes de l’Estat, Catalunya i locals. En concret, el certamen dedicarà una gran retrospectiva al fotògraf igualadí Santi Carbonell, mort el 2014 a causa d’una llarga malaltia. L’exposició portarà per nom ‘El món del Santi’.

Dos dels noms importants d’aquesta edició seran Chema Madoz, Premi Nacional de Fotografia de l’any 2000, i Ramon Masats, Premi Nacional de Fotografia el 2004. El primer portarà l’exposició ‘El rostre amagat de les coses’, mentre que Masats portarà a Igualada la mostra ‘Visit Spain’, una col·lecció de 145 imatges de l’Estat a mitjans del segle XX.

El director del festival, Ramon Muntané, també ha destacat exposicions peculiars com ara ‘L’altra mirada de la recerca’, de l’Hospital Vall d’Hebron. Es tracta de fotografies guardonades al Concurs de Fotografia Científica de l’hospital i que tenen la particularitat que estan fetes a través d’un microscopi. A més, també hi haurà exposicions de temàtica social com una dedicada als efectes de la SIDA a Tanzània.

Sobre la temàtica LGTBI+, Muntané ha dit que enguany han rebut una “allau” de propostes i, per això, creu que es tracta d’un tema que interessa molt al sector del fotoperiodisme. En concret, es podran veure dues propostes. La primera és ‘Roberta: Diari de transbordament’, una selecció d’imatges de la fotògrafa Wayra Ficapal, que retrata el trànsit de gènere de la Roberta. La segona és la proposta ‘Identitats vàlides’, del fotògraf barceloní Isaac Flores, que retrata l’escena ‘queer’ de Barcelona.

A banda de les exposicions, el festival inclou també un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades a la fotografia. En concret, hi haurà visites guiades a diverses exposicions, tallers, taules rodones i xerrades.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local