Assaig i història

De les armes a les urnes. Coses que volia saber sobre ERC i no s'atrevia a preguntar

Oriol Malló Vilaplana

Visió d'una gent i d'un país passada pels ulls d'algú que modestament va participar en allò que alguns anomenaven l’independentisme combatiu.

Portada del llibre De les armes a les urnes. Coses que volia saber sobre ERC i no s'atrevia a preguntar

Sinopsis

Un viatge a les entranyes de l'independentisme on esperem treure l'entrellat d'una història. Avui Catalunya és un país pacificat que opta per resoldre les coses en clau política, i el catalanisme sobiranista dels Nacionalistes d'Esquerra de Carod, Huguet, Carbonell i Benach, conviu amb l'independentisme desarticulat dels vuitanta d'Oliveras, Vendrell, Cerdà, Cervelló, en una prou harmoniosa col•laboració que els ha obert unes expectatives inimaginables fa poc temps. Són partit de govern i és clar no els agrada, ara mateix, que repassem alguns dels fils que porten a l'actual esquerra nacional, però ja que hi som arremanguem-nos les mànigues i contemplem la fulgent narració d'una gent i un partit que han convertit l'impuls vital dels anys vuitanta en l'idealisme pràctic del segle XXI.

Aquest no és un informe del comitè central ni una tesi doctoral. És la visió d'una gent i d'un país passada pels ulls d'algú que modestament va participar en allò que alguns anomenàvem l'independentisme combatiu. Si avui el terme ja és moda, i fins i tot queda bé, és perquè uns altres van fer la feina bruta. Que tots els biografiats siguin avui militants d'Esquerra Republicana de Catalunya és, o hauria de ser, un honor pel partit.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local