Editorial Anagrama
Argumentos, núm. 338
Castellà
160 pàgines
14 euros
L’autor comença la seva obra amb una dilucidació molt original sobre el concepte de cristianisme per a tot seguit, explorar l’experiència cristiana.
Sinopsis
Els seguidors de Jesús de Nazareth van tenir que enfrontar-se al món hel•lenístic, i triar entre una interpretació filosòfica i una interpretació moral. D’aquestes decisions deriva part de la nostra cultura. Per què investigar ara aquest assumpte? L’autor respon “Parece evidente que en una civilización cristiana como la nuestra saber a qué atenerse respecto del personaje al que constantemente se hace referencia es inevitable”.S’ha de dir un adèu respectuós però definitiu a Jesús? I si no és així, en concepte de què el convidem a quedar-se? Aquest vol ser un llibre sobre la veritat.
Les religions s’han convertit en un problema, hem d’exigir-li les seves credencials: Què són, d’on venen, d’on treuen la seva pretesa fiabilitat. L’autor distingeix el domini de les veritats universals, la ciència, la ètica, del domini de les veritats privades, entre les quals es troba la religió. No nega la seva veracitat, però afirma que quan s’enfronten a veritats universals han de cedir el pas.
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara!