Al mes de gener s'acostuma a celebrar la festa de l'espigall, coincidint amb el seu millor moment de producció, però enguany la pandèmia obliga a suspendre-la
L’Auditori de la Fundació Alicia del complex Món San Benet, a Sant Fruitós de Bages, ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte de recuperació i millora de l’espigall del Garraf
Aquests dies s’ha tancat, a la comarca del Garraf, la temporada dels brotons i els espigalls. Dues formes més o menys autòctones d’una mateixa col (la brotonera)
Valentí Mongay, president i membre actiu de Slow Food Penedès Garraf, va rebre un reconeixement per la seva tasca de més de 15 anys de preservació dels espigalls
David Montes va lliurar l’obsequi a Josep Maria Sánchez que, mitjançant el càtering Caserco, ha introduït aquest producte als menjadors de moltes escoles de la comarca
Es tracta d'un projecte d’agricultura local a través del qual es cultiven les hortalisses amb cavall, artesanalment, traient el màxim partit a la terra i al nostre clima
S’ha treballat en els darrers tres anys per obtenir varietats millorades d’espigall del Garraf per criteris agromorfològics i sensorials que permetin augmentar el prestigi entre productors i consumidors
La primera exhibició conjunta, en que els nostres productors, mercats i cuiners locals, van ser els introductors dels productes locals i de proximitat van captivar el públic en aquest nou format, seguint els detalls de l’elaboració d’aquests plats amb Origen Garraf
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.