Gastronomia

Gastronomia

Enyor de bolets

Estareu amb mi que enguany no hi ha hagut aquella explosió de rovellons, ceps, camagrocs, fredolics, llenegues i altres, a les quals ens havien acostumat les parades de verdura i els supermercats

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 03-02-2023
Raclette. Eix
Cuina

Europa gastronòmica

A França, fa poc que han publicat la llista dels 10 plats preferits en aquell país. Una informació que em permet plantejar si el sentiment europeu també existeix en l'àmbit de la gastronomia

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 11-01-2023
Alguns dels productes que es venen a la Fira del Torró i la xocolata a la pedra d'Agramunt . ACN / Laura Cortés
Gastronomia

Darwinisme culinari

La teoria de l'evolució explica que quan una espècie incorpora alguna novetat al seu organisme, no ho fa de forma única, sinó que desenvolupa totes les variants possibles, produint un esclat d'espècies noves

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-12-2022
Gastronomia

El darrer ritual

És el moment de recordar que moltes de les nostres tradicions venen de molt antic. I permeteu-me que em centri en el plat principal del dia de Nadal. La bèstia rostida

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-12-2022
Esmolador de ganivets. Eix
Cuina

Un gest inútil?

Sou dels que teniu un estri d'esmolar ganivets al calaix de la cuina?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-11-2022
Eix
Gastronomia

Les rampoines

No intentaré crear-vos mala consciència evocant el malbaratament de recursos i multiplicant els 100 grams de paella d'avui per 365 dies de l'any i acusar-vos de llençar més de 30 quilos de menjar a l'any

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 17-11-2022
Llenties. Eix
Gastronomia

Pedres i llenties

Malfiat com soc, he començat a imaginar competències deslleials entre marques i venjances de treballadors maltractats

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-10-2022
Amanida de brots. Eix
Gastronomia

La trampa de la bossa

Què cal fer doncs? La resposta és senzilla. No acumular productes frescos de difícil conservació durant massa temps. I planificar-ne el consum.

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-10-2022
Gastronomia

Els primers bolets

Ja els he vist al supermercat. Per cert, a un preu desorbitat que el rètol anunciant intentava camuflar tot destacant el preu per cent grams i ja no el més habitual del quilo

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 18-09-2022
Melons de pell de gripau. Eix
Gastronomia

De cara a Nadal

Algú deu haver pensat que m’he begut l’enteniment. Però si reflexioneu una mica el que us diré, veureu que no vaig gaire errat

  • Francesc Murgadas |
  • 28-08-2022
Robot de cuina. Eix
Gastronomia

Invasió subtil

Com en el magnífic conte curt de Pere Calders on els orientals ocupen lentament i discrets, el nostre entorn, la gastronomia -o potser hauríem de dir la cuina per ser més precisos- s'ha vist envaïda per la moda de les cremes

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-07-2022
Pedrer. Eix
Gastronomia

El Pedrer

M'agrada molt. I haig de reconèixer que gràcies al meu pare, defensor de tastar-ho tot i menjar el que t'agradi

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-07-2022
Olis. Eix
Gastronomia

El trull

Enteneu ara perquè reivindico un racó de la cuina per instal·lar-hi el vostre trull particular?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-06-2022
Cansalada. Eix
Gastronomia

Un bon principi

Vosaltres sabreu si aquesta ànsia que us ha entrat per rebaixar els sacsons de la panxa és una febre passatgera o no. En cas que no ho sigui, feu-me cas

  • AMIC / Francesc Murgadas |
  • 16-06-2022
Tortipizza. Eix
Gastronomia

No anem bé

La febre dels "influencers" sembla que també està arribant a la cuina

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 03-06-2022
Amanida. Eix
Gastronomia

Amanir i remollir

Arriba el temps de la calor i, amb ell, les amanides i el dilema sobre com hem de preparar-les

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 19-05-2022

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local