Amanir i remollir
Arriba el temps de la calor i, amb ell, les amanides i el dilema sobre com hem de preparar-les
- Francesc Murgadas / AMIC |
- 19-05-2022
Arriba el temps de la calor i, amb ell, les amanides i el dilema sobre com hem de preparar-les
Avui, amb la inflació que patim i el poc temps de què disposem, potser es podria fer una nova revolució que evités l'aparentment imparable submissió a les grans cadenes de producció industrial de menús, plats i preparats
Jo, amb tot el dolor del meu cor, ho tinc clar. S'acosta el temps en què la pesca -com ja passa amb la caça- serà una activitat quasi esportiva que practicaran uns quants sobre les espècies que no siguin criades per l'home i, per tant, escapin a la domesticació
La indústria alimentària acaba d'anunciar que aquest any posarà al mercat els primers filets de tonyina obtinguts per cultiu cel·lular
Si més no, a casa nostra. Perquè com diria un castís, "en todas partes cuecen habas"
Segons les revistes de cuina dels EUA, l'any 2022 podria ser l'any de les confitures dolces de les quals, a casa nostra, el codonyat és el màxim - i quasi únic - exponent
Que llegir no ens faci perdre el fet d'escriure. I la polèmica sobre la carn roja no ens faci perdre perspectiva sobre el que mengem
De fet, ja en tenim un exemple històric amb la creació del restaurant a França arran de la revolució que feu fora Lluís XVI
Utilitzo el plural intencionadament. Perquè, per poc que reflexioneu, constatareu que els menús de Nadal i Sant Esteve constituïen una unitat que després, cada casa repartia al seu gust
Ara, al meu entendre, hi ha tres grups de bolets clarament diferenciats
Si féssim cas del que recitaven cada any els nostres avis, els porcs serien ja botifarres i les botes de vi estarien plenes i tapades. "Per Sant Martí, mata el porc i tapa el vi"
Com ja haureu deduït, el concepte "senzill" anava inicialment i bàsic adreçat al preu del producte genèric. Una galera mai podia -semblava- competir amb una gamba. Encara que, a la cassola, les diferències es reduïssin
La selecció de plats presentats a votació és força eclèctica, anant de la sumptuosa sarsuela a la modesta ensalada russa i de les selectives galtes de porc als omnipresents i diversificats canelons
Tot juga a favor nostre. La fruita de pinyol, el tomàquet, la ceba i moltes altres verdures estan en el seu millor moment de maduració. I fruit de la sobreproducció, a un preu més que raonable
Si encara no heu sucumbit a la telecomanda i al repartidor duent-vos l'encàrrec de fruita i verdura, segur que ho heu notat
Llegeixo una notícia que afirma que el 70% d'allò que mengem ens arriba de l'estranger
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local