Gastronomia

Eix
Gastronomia

El tercer en discòrdia

Agradi o no, avui tenim tres estils d’arròs que es disputen la primacia a les nostres taules

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 12-12-2024
Gastronomia

El fons i les formes

Consti en acta que no estic reclamant el retorn als costums victorians de la burgesia noucentista en les que la taula era quasi un lloc de recolliment i silenci

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 10-12-2024
Eix
Gastronomia

S'ha acabat el bròquil?

O millor dit, s’ha acabat deixar aquesta verdura de banda amb l’excusa que, en coure, deixa anar una ferum que fa caure enrere?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 09-12-2024
AMIC
Gastronomia

Com preparar una fondue a casa

La fondue és una opció gastronòmica ideal per a reunions amb amics o família, especialment durant els mesos més freds

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 28-11-2024
Sardines a la brasa. Eix
Gastronomia

Sardines a la brasa

Després de vuit edicions “globals” del concurs del “Plat favorit dels catalans”, amb guanyadors tan heterogenis com el cebiche, el biquini o la coradella, la revista CUINA va decidir acotar la dispersió més que evident

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 21-11-2024
Eix
Gastronomia

Porró i setrill

Sense oblidar que un tercer estri tan català com és el morter

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 17-10-2024
Eix
Gastronomia

No frost, please

Tot va començar, ja fa uns anys, amb un reclam publicitari

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 02-10-2024
Truita de patates envasada. Eix
Gastronomia

Les xifres canten

Mentre el sector de la compra de productes alimentaris en cru ha baixat un 0,4%, les compres de menjars preparats i cuits han crescut un 1,5% en global

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 18-09-2024
Imatge d'arxiu del Mercat del Centre de Vilanova. Eix
Mercats

Morir d'èxit

Aquelles persones que s'acosten en bandada als mercats, no exerceixen de compradors / clients sinó que ho fan en tant que turistes / tafaners

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 08-09-2024
Eix
Gastronomia

L'amic mexicà

Ara ja té tres colors. Vermell (el de tota la vida), verd i groc. I dues formes diferenciades, el llarg i estret que fregim, i l'ample i més o menys curt que suporta tot el pes de la tradició

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 04-09-2024
Eix
Gastronomia

Tallar pilotes

Una recorda la de bàsquet i l'altre la de rugbi. Són la síndria i el meló. Que ens enfronten al repte de tallar-les de forma més o menys regular i útil.

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 31-07-2024
Formatges. Eix
Gastronomia

El formatge mort

No us enganyeu, la majoria dels formatges que mengem són morts

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-05-2024
Endívies. Eix
Gastronomia

Cabdell o endívia

Encara que no ho sembli, pertanyen a la mateixa família i tenen un aspecte extern força similar. D'aquí que pensem que solen preparar-se de forma similar. Amanides

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-05-2024
Eix
Gastronomia

Plats preparats

Si la indústria alimentària ho fa, per què nosaltres no ho podem fer a casa, en família?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 25-04-2024

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local