La nova estació
Val a dir que, amb el temps que hem tingut, sequera inclosa, el canvi d'estació ha vingut una mica endarrerit. Però el calendari vegetal mana i, agradi o no
- Francesc Murgadas / AMIC |
- 28-09-2023
Val a dir que, amb el temps que hem tingut, sequera inclosa, el canvi d'estació ha vingut una mica endarrerit. Però el calendari vegetal mana i, agradi o no
És evident que menjar i beure és un capítol important de les despeses de la casa. Com ho és el consum d'oli d'oliva en una terra que l'ha fet emblemàtic
Els Hamlets de la cuina ja fa mesos que ens debatem entre el ser de la compra de fruita i verdura a l'engròs i el no ser de les bosses de plàstic transparent on s'inclou una quantitat predeterminada de producte
Una manera d'actuar que recorda molt l'estratègia de les malauradament freqüents "fake news" que tan de moda va posar l'expresident dels EUA Donald Trump
Hem de recordar que l'home va poder superar la pèrdua o desgast de les dents gràcies a les sopes més o menys convertides en puré per la cocció llarga i constant a la marmita de la tribu o la família
L’associació de la Carpa Juanita i el Porró organitzen el proper 11 de juliol un concurs de cuina adreçat als més petits
La nostra història gastronòmica hauria de tenir el seu lloc en la cultura del nostre planeta. I, agradi o no, des de la dimensió dels nostres Països Catalans que existien en aquells moments i que avui encara reivindiquem amb força
Julio Camba, gastrònom de referència de la postguerra espanyola, feia l'any 1937 la reflexió següent: "Preveo que en el transcurso de muy pocas generaciones, el arte de comer habrá sido enteramente substituido por la ciència de nutrirse"
El problema és que aquesta globalització es produeix en un món tecnificat que redueix l'alimentació a una dosificació de calories i compostos químics
És el tema de moda. L'amenaça que ens arronsa a tots el melic. I, naturalment, la cuina no en podia quedar al marge
La Comissió Europea, després de dos anys d'investigació, ha fet públic que, segons els seus estudis, el 50% de la mel que importem podria ser falsa
Lentament, el concepte de temporada a les prestatgeries de la verduleria, va desapareixent. Perjudicant, evidentment, als productors de proximitat que, agradi o no, continuen esclavitzats pel cicle biològic dels seus productes
La notícia del tancament -o si més no la possible modificació- de la mítica barra del Pinotxo, durant tants anys emblema de la Boqueria de Barcelona, hauria de fer-nos alçar les orelles i arrufar el nas als amants de la nostra cuina tradicional
No es tracta de recordar el mític programa de Catalunya Ràdio sinó de fer-vos saber que els papers de cuina fa uns dies que remenen una novetat d'aquesta primavera que s'acosta. La ceba que no fa plorar
El restaurant va obrir portes el 14 de febrer de 1973
Estareu amb mi que enguany no hi ha hagut aquella explosió de rovellons, ceps, camagrocs, fredolics, llenegues i altres, a les quals ens havien acostumat les parades de verdura i els supermercats
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local