La DO Cava augura una verema amb bones previsions de qualitat
Aquesta verema ve marcada per un raïm de bona qualitat i la consolidació de la categoria del Cava de Guarda Superior.
- Redacció |
- 29-07-2024
Aquesta verema ve marcada per un raïm de bona qualitat i la consolidació de la categoria del Cava de Guarda Superior.
El sector augura una caiguda de producció a curt termini a causa de la sequera i estudia mesures compensatòries
Alemanya es manté com el principal mercat internacional per al cava, seguit del de Bèlgica i el Regne Unit
La irregularitat de les condicions climàtiques, l’escassa precipitació i les altes temperatures, ha comportat una collita desafiadora
El consum a l’hostaleria d’arreu de l’estat espanyol es dispara un 30,4%
Les diferents activitats organitzades per la DO Cava han despertat la màxima expectació en la BWW 2023 entre els professionals del sector i s'han convertit en una de les grans referències del vi espanyol d'alta qualitat
Javier Pagés afirma que 'es pretén posar en valor el distintiu del segell d'Elaborador Integral ressaltant la importància del terroir i l'elaboració que és duta a terme de principi a fi per un mateix celler'
La distribució dels productes de gamma alta creix un 20,4% els primers nou mesos de l’any
El president de la D.O. CAVA, Javier Pagés, i el prestigiós expert en aromes i harmonies François Chartier, han posat en relleu la gran capacitat del cava
Les altes temperatures i la falta de pluja redueixen la collita del 2022, aconseguint una molt bona qualitat del raïm
Els dotze membres del Consell Regulador l'han triat per unanimitat
Javier Pagés, president de la BWW: "Hi ha il·lusió i optimisme per tornar a fer contactes i negocis presencials"
El Consell Regulador veu "inevitable" un augment de preus imminent degut a la inflació de les matèries primeres
La producció supera els nivells prepandèmia i es dispara el volum d'ampolles destinat a exportacions
David Bustamante, Juanma Castaño, Belén López i Miki Nadal demostraran el seu talent gastronòmic davant de representants de cellers de la DO Cava
La verema 2021 serà recordada per ser la primera en què els cellers poden distingir els seus vins pel territori d'origen del raïm, després de la recent entrada en vigor de les zones i subzones aprovades pel Consell Regulador
La mostra de caves i gastronomia, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 d’octubre, manté la fórmula que es va proposar el 2020 i amplia activitats
A la verema d'enguany es podrà collir un màxim d'11.000 quilos, un miler menys que abans de la covid
Actualment una tercera part dels caves de màxima categoria s'elaboren amb aquest criteri
La covid-19 dispara un 45% la comercialització per internet
El ministre d'Agricultura lamenta que el consum al Nadal "no serà normal" a causa de les restriccions als restaurants
El sector preveu un Nadal "difícil" amb menys àpats als restaurants però confia en un augment del consum familiar
S'ha posat en marxa, per segon any consecutiu en aquests mesos de campanya, un potent equip de verificadors format per més de 90 persones
L'AECAVA confia que la nova distinció de categories i zones d'elaboració ajudarà a incrementar el preu de les ampolles
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local