El formatge mort
No us enganyeu, la majoria dels formatges que mengem són morts
- Francesc Murgadas / AMIC |
- 30-05-2024
No us enganyeu, la majoria dels formatges que mengem són morts
Encara que no ho sembli, pertanyen a la mateixa família i tenen un aspecte extern força similar. D'aquí que pensem que solen preparar-se de forma similar. Amanides
Si la indústria alimentària ho fa, per què nosaltres no ho podem fer a casa, en família?
És evident que un pit de pollastre fet créixer a partir d'una cèl·lula i en un recipient donant-li la forma habitual, no hauria de vendre's com pit de pollastre en un prestatge al costat d'un aconseguit a l'escorxador i, per tant, d'un animal viu
El xef Eduard Agell complementa l'oferta gastronòmica de tapes de Cal Pachurri amb un restaurant especialitzat en arrossos i peixos
No descobreixo la sopa d'all si dic que tots els formatges són diferents
En aquest món d'influències i "influencers" que vivim, una de les amenaces que ens sobrevola és la de l'anomenat K-food, un estil de menjar que ens arriba de Corea
Des del 8 de desembre del 2023, tot el vi embotellat i etiquetat per la Unió Europea hauria d'incloure informació, entre altres, sobre els ingredients i els valors nutricionals del vi
Evidentment, per aprofitar a fons el peix cal ser una mica valent. I dedicar unes quantes sessions a l'aprenentatge
La resposta no és senzilla. Però sembla evident que en el món de la gastronomia, la facilitat de consum, entesa com a manca d'entrebancs, és un valor a l'alça
El Natto és un aliment fermentat originari del Japó, concretament fet a base de soja. La fermentació es produeix amb l'ajuda d'un bacteri anomenat Bacillus subtilis natto, que converteix les proteïnes de la soja en aminoàcids i altres compostos beneficiosos durant el procés.
El colon irritable és un trastorn crònic del tracte gastrointestinal que afecta el còlon, també conegut com a intestí gruixut.
Els que ja superem una certa edat, que per prudència no explicito, encara recordem el que jo he anomenat algun cop el "cicle de Nadal"
La cuina tradicional ho tenia molt clar. I per això tenia la "fresquera" i el rebost
Era Darwin qui defensava que l'evolució és sempre positiva?
Té sentit parlar de gastronomies més o menys locals?
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local