Gastronomia

El formatge mort

No us enganyeu, la majoria dels formatges que mengem són morts

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-05-2024
Gastronomia

Cabdell o endívia

Encara que no ho sembli, pertanyen a la mateixa família i tenen un aspecte extern força similar. D'aquí que pensem que solen preparar-se de forma similar. Amanides

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-05-2024
Gastronomia

Plats preparats

Si la indústria alimentària ho fa, per què nosaltres no ho podem fer a casa, en família?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 25-04-2024
Gastronomia

La Revolució Francesa

És evident que un pit de pollastre fet créixer a partir d'una cèl·lula i en un recipient donant-li la forma habitual, no hauria de vendre's com pit de pollastre en un prestatge al costat d'un aconseguit a l'escorxador i, per tant, d'un animal viu

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-03-2024
Gastronomia

Els nous formatges

No descobreixo la sopa d'all si dic que tots els formatges són diferents

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-03-2024
Gastronomia

La guerra de Corea

En aquest món d'influències i "influencers" que vivim, una de les amenaces que ens sobrevola és la de l'anomenat K-food, un estil de menjar que ens arriba de Corea

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-02-2024
Gastronomia

Vins d'etiqueta

Des del 8 de desembre del 2023, tot el vi embotellat i etiquetat per la Unió Europea hauria d'incloure informació, entre altres, sobre els ingredients i els valors nutricionals del vi

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 22-02-2024
gas

Cal ser valents

Evidentment, per aprofitar a fons el peix cal ser una mica valent. I dedicar unes quantes sessions a l'aprenentatge

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 01-02-2024
Gastronomia

Fàcil és bo?

La resposta no és senzilla. Però sembla evident que en el món de la gastronomia, la facilitat de consum, entesa com a manca d'entrebancs, és un valor a l'alça

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 11-01-2024
Consell

El Natto japonès: Un superaliment que desafia les malalties cardiovasculars

El Natto és un aliment fermentat originari del Japó, concretament fet a base de soja. La fermentació es produeix amb l'ajuda d'un bacteri anomenat Bacillus subtilis natto, que converteix les proteïnes de la soja en aminoàcids i altres compostos beneficiosos durant el procés.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 05-01-2024
Gastronomia

Una tradició minvant

Els que ja superem una certa edat, que per prudència no explicito, encara recordem el que jo he anomenat algun cop el "cicle de Nadal"

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 27-12-2023
Cuina

Guardar i conservar

La cuina tradicional ho tenia molt clar. I per això tenia la "fresquera" i el rebost

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 20-12-2023
Gastronomia

Des del sofà

Era Darwin qui defensava que l'evolució és sempre positiva?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-11-2023
Gastronomia

Amb calma

Té sentit parlar de gastronomies més o menys locals?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 16-11-2023



El més vist a Gastronomia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local