Amb calma
Té sentit parlar de gastronomies més o menys locals?
- Francesc Murgadas / AMIC |
- 16-11-2023
Té sentit parlar de gastronomies més o menys locals?
Pots utilitzr motlles per tallar les galetes en formes típiques de Halloween com bruixes, carabasses, gats, escombres, ratpenats, calaveres, etc.
Els francesos podrien estar a punt de donar-nos una nova lliçó en el camp de la gastronomia
L'arribada del temps del bacallà (si més no en el receptari tradicional) m'ha generat una reflexió sobre la nostra cultura gastronòmica. L'europea
Val a dir que, amb el temps que hem tingut, sequera inclosa, el canvi d'estació ha vingut una mica endarrerit. Però el calendari vegetal mana i, agradi o no
És evident que menjar i beure és un capítol important de les despeses de la casa. Com ho és el consum d'oli d'oliva en una terra que l'ha fet emblemàtic
Els Hamlets de la cuina ja fa mesos que ens debatem entre el ser de la compra de fruita i verdura a l'engròs i el no ser de les bosses de plàstic transparent on s'inclou una quantitat predeterminada de producte
Aquesta recepta és adaptable, podent-se afegir altres ingredients com ara formatge parmesà ratllat, pebrot vermell picat o espinacs frescos per personalitzar-la al gust. Bon profit!
Una manera d'actuar que recorda molt l'estratègia de les malauradament freqüents "fake news" que tan de moda va posar l'expresident dels EUA Donald Trump
Hem de recordar que l'home va poder superar la pèrdua o desgast de les dents gràcies a les sopes més o menys convertides en puré per la cocció llarga i constant a la marmita de la tribu o la família
La nostra història gastronòmica hauria de tenir el seu lloc en la cultura del nostre planeta. I, agradi o no, des de la dimensió dels nostres Països Catalans que existien en aquells moments i que avui encara reivindiquem amb força
La companyia té una manera de fer única per aconseguir productes de qualitat, amb el màxim de sabor i nutrients. Ara, llança una campanya de marca per explicar a tota la comunitat la seva manera de fer
Julio Camba, gastrònom de referència de la postguerra espanyola, feia l'any 1937 la reflexió següent: "Preveo que en el transcurso de muy pocas generaciones, el arte de comer habrá sido enteramente substituido por la ciència de nutrirse"
El problema és que aquesta globalització es produeix en un món tecnificat que redueix l'alimentació a una dosificació de calories i compostos químics
Darrera l’eslògan “fer la Botifarra a l’exclusió” hi ha tota una història sobre com arriben els embotits Mallart a la Fundació Mas Albornà, una fundació que des de fa 50 anys acompanya les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns mentals a la comarca de l’Alt Penedès.
A casa nostra, tot va començar el 2004, quan una empresa vinícola de la Ribera de Duero va elaborar el primer vi "desalcoholitzat" del país
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local