Gastronomia

Sardines a la brasa

Després de vuit edicions “globals” del concurs del “Plat favorit dels catalans”, amb guanyadors tan heterogenis com el cebiche, el biquini o la coradella, la revista CUINA va decidir acotar la dispersió més que evident

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 21-11-2024
Gastronomia

Porró i setrill

Sense oblidar que un tercer estri tan català com és el morter

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 17-10-2024
Gastronomia

No frost, please

Tot va començar, ja fa uns anys, amb un reclam publicitari

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 02-10-2024
Gastronomia

La llet de coco i els seus beneficis per a la salut

La llet de coco és una font important de greixos saludables, concretament de triglicèrids de cadena mitjana (TCM), que el cos utilitza ràpidament com a energia, en lloc d'emmagatzemar-los en forma de greix

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 19-09-2024
Gastronomia

Les xifres canten

Mentre el sector de la compra de productes alimentaris en cru ha baixat un 0,4%, les compres de menjars preparats i cuits han crescut un 1,5% en global

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 18-09-2024
Mercats

Morir d'èxit

Aquelles persones que s'acosten en bandada als mercats, no exerceixen de compradors / clients sinó que ho fan en tant que turistes / tafaners

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 08-09-2024
Gastronomia

L'amic mexicà

Ara ja té tres colors. Vermell (el de tota la vida), verd i groc. I dues formes diferenciades, el llarg i estret que fregim, i l'ample i més o menys curt que suporta tot el pes de la tradició

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 04-09-2024
Gastronomia

Tallar pilotes

Una recorda la de bàsquet i l'altre la de rugbi. Són la síndria i el meló. Que ens enfronten al repte de tallar-les de forma més o menys regular i útil.

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 31-07-2024
Gastronomia

El formatge mort

No us enganyeu, la majoria dels formatges que mengem són morts

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-05-2024



El més vist a Gastronomia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local