Gastronomia

Encara són vius

La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei

  • Francesc Murgadas |
  • 29-11-2018
Gastronomia

Invasió subtil

Manllevo el títol del conte breu de Pere Calders. Potser perquè el producte que l'altre dia vaig veure per primer cop a les lleixes d'un supermercat era oriental, com en aquella narració. Insectes, la majoria saltamartins i grills, fregits i folrats d'una crosta més o menys caramel·litzada

  • Francesc Murgadas |
  • 15-11-2018
Restauració

El debat de l'aigua

Ara que tres comunitats autònomes (Balears, Navarra i Andalusia) preparen lleis que obligaran als establiments d’hostaleria (bars, restaurants i hotels) a oferir gratis aigua potable sense envasar, ja sigui osmotitzada o de l’aixeta

  • Francesc Murgadas |
  • 03-11-2018
Gastronomia

Naps i cols

Aquests dies s’ha tancat, a la comarca del Garraf, la temporada dels brotons i els espigalls. Dues formes més o menys autòctones d’una mateixa col (la brotonera)

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 04-04-2018
Cuina

Salvem la croqueta

La croqueta ho suporta tot. Com Proust amb la seva magdalena, tothom té la seva croqueta amb el seu toc. Tants caps tants barrets

  • Francesc Murgades / AMIC |
  • 01-02-2017
Gastronomia

Siguem honestos

Posats davant de la tele a l'hora de dinar i absorts en el que aquesta ens explica, els senyals del nostre cervell per aturar l'entrada de menjar acaben substituïts pels de la urgència de buidar el que tenim al plat i poder-nos concentrar en el que ens diuen o ensenyen

  • Francesc Murgadas |
  • 16-01-2014
Gastronomia

Un simil suggerent

Practicar la nova cuina no esta ni de bon tros generalitzat. I, si som sincers, reconeixerem que sol reduir-se als àpats amb convidats

  • Francesc Murgadas |
  • 08-12-2013
Gastronomia

Croquetes modernes

Som molts els que tenim fixat en el nostre disc dur gastronòmic les croquetes que es feien a casa –generalment amb l'àvia com a oficiant- i que esperàvem en candeletes

  • Francesc Murgadas / ACPG |
  • 13-11-2013
Cuina industrial

Absencia momentània?

M'he trobat amb idèntica mancança als dos supermercats que sovintejo. A tots dos he trobat a faltar patates fregides. Aquelles tallades i congelades que pots coure al forn i treure a taula amb un tall de carn o un peix a la planxa

  • Francesc Murgadas |
  • 17-10-2013
Desnutrició infantil

La veu que falta

No deixa de ser curiós que, en l'enrenou de malnutrició i desnutrició infantils que hem viscut aquest estiu, no haguem sentit encara la veu dels que més tenen a dir en el tema. Els cuiners

  • Francesc Murgadas |
  • 18-09-2013
Gastronomia

Jet Lag

Només als restaurants tens la possibilitat de que els plats mal cuinats o els vins amb gust de tap retornin a la cuina i siguin substituïts per un altre suposadament correcte.

  • Francesc Murgadas |
  • 01-08-2013
Gastronomia

Una nova lliçó

Es una mica empipador que la notícia arribi d'un país veí. Més que res perquè en el tema de la cuina ens hem omplert la boca afirmant que els havíem superat a tots i que avui, la gastronomia mundial mirava a la península ibèrica

  • Francesc Murgadas |
  • 24-07-2013
Gastronomia

David i Goliath

Perquè la bombolla gastronòmica sembla que ja ha començat a esclatar

  • Francesc Murgadas (ACPG) |
  • 04-07-2013
Gastronomia

Temps de brases

La forma de cocció que tothom associa amb bon temps i calor. Curiosament. Perquè també és el mètode que sol fer suar més la cansalada al cuiner o cuinera

  • Francesc Murgadas |
  • 20-06-2013
Alimentació

Democratitzar el peix

Els productes nous o diferents no son intrínsecament dolents. El que cal és saber-los tractar adequadament

  • Francesc Murgadas |
  • 30-05-2013
Alimentació

Menjar de tot

En temps dels nostres pares, de fet no fa pas tants anys, menjar de tot era sinònim de bona educació, de que el noi o noia del que es deia, havia passat per un procés d'aprenentatge que l'havia posat en contacte amb tots els productes

  • Francesc Murgadas |
  • 09-05-2013



El més vist a Gastronomia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local