Sanitat pública

Nou Hospital del Garraf (1a part)

La Consellera de Sanitat, el Director del Servei Català de la Salut, l’Alcalde de Vilanova i el Gerent del Consorci Sanitari del Garraf. Eix

La Consellera de Sanitat, el Director del Servei Català de la Salut, l’Alcalde de Vilanova i el Gerent del Consorci Sanitari del Garraf. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’any 2010 es varen reunir la Consellera de Sanitat, el Director del Servei Català de la Salut, l’Alcalde de Vilanova i la Geltrú, i el Gerent del Consorci Sanitari del Garraf acordant en document signat iniciar els tràmits per a la construcció d’un nou Hospital Comarcal del Garraf a Vilanova i la Geltrú, al mateix temps que reconduir l’activitat de l’Hospital Sant Camil cap a Centre Socio Sanitari.  

Som conscients de la dificultat que representa en política reunir a tots els actors, i acordar  voluntats per tal de posar en marxa equipaments necessaris, així doncs podríem esbrinar com s’arriba a l’objectiu (construcció d’un nou hospital) i fins i tot la ubicació d’aquest.  

L’hospital Sant Camil es posa en servei l’any 1975 i a partir de finals del S XX esdevé l’Hospital Comarcal del Garraf. Emplaçat entre vinyes i situat al centre geogràfic de la comarca, va esser la lògica elecció davant d’un desfasat Hospital de Sant Antoni Abat (malgrat moltes veus discordants que esmenaven la densitat poblacional de Vilanova i la deficient comunicació amb transport públic, ambdues característiques persistents avui dia).  

Aquest assentament hospitalari comença a posar-se en dubte a principis del S XXI quan veus expertes alerten de la NO CAPACITAT estructural de l’Hospital de Sant Camil per adequar aquest a les complexes instal·lacions necessàries per als hospitals del S XXI.  

En l’actualitat els Hospitals requereixen sistemes d’instal·lacions molt sofisticats i alhora capaços d’innovar-se i regenerar-se constantment, al mateix temps d’un funcionament específic de relació entre diferents àrees sanitàries.  

Aquesta característica és essencial per entendre el perquè els actors es poden d’acord amb la necessitat de construir un nou hospital.  

Per fi arribem a la ubicació del nou hospital. On el col·loquem?  

El criteri escollit és la ubicació a la capital del Garraf (Vilanova i la Geltrú), resolent així una anomalia en la ubicació sanitària catalana doncs és l’única capital de comarca (juntament amb  Ripoll) que no té en el seu territori municipal l’Hospital Comarcal.  

Així doncs tenint en compte aquestes explicacions la pregunta encara persisteix:  

Per què no s’està invertint en el procés de construcció del Nou Hospital i ans al contrari s’aboquen recursos importants en altres direccions?  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local