Mercat laboral

Treballar per garantir llocs de treball dignes

Míriam Pérez, Regidora d’Ocupació i Inclusió . Eix

Míriam Pérez, Regidora d’Ocupació i Inclusió . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El pròxim dia 7 d’octubre es commemora el Dia Internacional del Treball Digne. El concepte va ser adoptat per l’Organització Internacional del Treball, organisme especialitzat de Nacions Unides, ja a finals de l’any 1999 per a referir-se a la necessitat de generar oportunitats perquè les dones i els homes puguin aconseguir una feina en condicions de llibertat, equitat i dignitat humana. Posteriorment, a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides també es recull en l’ODS 8: Treball decent i creixement econòmic.

Més de vint anys després són molts els actes, jornades i manifestacions  que es continuen realitzant per a reivindicar llocs de feina que respectin plenament la dignitat de les treballadores i dels treballadors, sense discriminacions per condició social, de salut, de religió, de gènere, etc. També es fa èmfasi a que les condicions del lloc de feina han de ser segures, sense riscos.

El lloc de feina és allò material, tangible, que prèviament ha estat definit, sovint pels equips de recursos humans de les empreses, amb uns objectius i procediments d’acord amb la missió, valors i visió de l’organització i amb un valor econòmic assignat. Però l’accés al lloc de feina sense discriminacions per condició social, de salut, de religió, de gènere, etc., la fan les persones. Aquest és el motiu pel qual el concepte de justícia social i dignitat són especialment rellevants.

Justícia social per a possibilitar que la societat garanteixi  la igualtat d’oportunitats entre totes les seves ciutadanes i ciutadans, per tal que puguin desenvolupar el seu màxim potencial. Una societat equitativa, empàtica, inclusiva, que valori i reconegui la singularitat de cada persona i els seus drets. Entre ells, el dret a la dignitat, que fa referència a mirar-nos amb respecte, que ens reconeixem i valorem de manera justa, que ens tractem de manera solidària, amb passió i compassió. Perquè podem definir les condicions dignes del lloc de treball o possibilitar la dignitat de la persona que ocupa el lloc de treball.

Les polítiques municipals d’ocupació i formació són recursos a l’abast de tota la ciutadania amb edat per a inserir-se en el mercat laboral, necessàries per a promoure la plena ocupació productiva, el creixement econòmic, sostenible i inclusiu de la societat i també el desenvolupament personal, digne i positiu de la persona.

El pròxim dimarts dia 8 d’octubre us convidem a un d’aquests recursos. Celebrarem a l’IMET (Institut Municipal d’Educació i Treball) la segona edició de la Girafeina, una fira d’ocupació on una quinzena d’empreses del territori oferiran  92 vacants i realitzaran entrevistes ràpides als assistents. Us esperem de 9 a 13:30 h i de 15 a 17 h a l’IMET (antiga Paperera).

Míriam Pérez. Regidora d’Ocupació i Inclusió de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local